Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Стоичков: За ЦСКА ще съм безпощаден

Стоичков: За ЦСКА ще съм безпощаден

10-05-2018 Тема спорт

Най-успешният български футболист Христо Стоичков даде интервю за Диема спорт, в което коментира редица теми, свързани с ЦСКА и родния футбол. Ицо е един от собствениците на армейците, наред с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.
„И аз искам всеки сезон да вдигаме титлата, но не може. Когато надграждаш, понякога влизаш в негативна серия. И с Реал се е случвало, и с Барселона. Времената се менят. Аз съм им казал и на Ганчев, и на Инджов - не са важни резултатите днес. Няма такъв отбор, който от днес за утре да е готов. Трябва да се изгради. Когато вече имаш основа, тогава можеш да береш и плодовете”, каза Стоичков.
„Когато не съм във футбола, какво да коментирам изборите за президент на БФС. Единият е спечелил, другият е загубил. Но мога да взема отношение за това, което се отнася за ЦСКА. И тогава вече ще съм безпощаден! Без значение какво се случва, кой е президент и така нататък”, добави Стоичков.
На въпрос съгласен ли е с думите, че титлата е капарирана, Ицо отговори: „Когато ти си подготвен, няма сила, която да те спре. Защо аз трябва да гледам в някой друг, който си върши работата? Ние сме ЦСКА! Ние сме учени да побеждаваме. Като нямаш този характер, от „Армията” хващаш или наляво към „Драган Цанков”, или надясно към Орлов мост и си заминаваш. Ако ти не защитаваш емблемата на ЦСКА и червения цвят, независимо как се казваш, нямаш място в отбора. Гриша Ганчев е ядосан и ги прави тези коментари. Аз обаче не критикувам съдиите ни, какво да ги направя. Какво ще спечелим, ако ги критикувам? Барса ли не ги режат, Юве ли не ги порязаха?! Какво да им се сърдя на нашите съдии. А кой ги учи? Знаете ли го французина? Бата. Ау! Французин! Голямо нещо, голям съдия. Помня го аз тоя. На мене ми е свирил - кръгла нула! И той ги учи на съдийство. Ами какво да научиш от него?! Ние нима нямаме кадърни съдии? Защо никой не търси Наско Узунов, Димо Момиров, Любе Спасов, а преди и Стефан Орманджиев, лека му пръст. Ама не - най-лесно е да докараме някой отвън, да му плащаме и да говори врели-некипели. Защо не излязат да кажат кой натиска съдиите, като ги знаят?”, добави Стоичков.
„Моето отношение към съотборниците от САЩ 94 не се е променило. Имахме някакви противоречия с президента на футболния съюз и дотам. Нека един да каже: „Ицо не ми се обади за рождения ден”. Аз моето отношение няма да си го променя”, каза още Ицо.
„Важното е, като излезеш на терена, и да имаш бяло на устата - пяна! И да се трудиш, дори и да губиш. Пожелавам крепко здраве на феновете, на всички, които обичаме ЦСКА, и на всички спортисти, които са градили историята на ЦСКА”, добави Стоичков.