Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

10-10-2017 Стоичков: Мандатът ми на консул отдавна изтече

Стоичков: Мандатът ми на консул отдавна изтече

10-10-2017 Тема спорт

„Не съм почетен консул в Кралство ??спания от 14 месеца“. Това обяви Христо Стоичков. По-рано днес министерството на вън??ните работи стартира процедура по неговото освобождаване от поста заради "вло??ената комуникация с властите в страната". След референдума за независимост на Каталуния и размириците по улиците на Барселона, Камата се изказа остро по адрес на вицепремиера на ??спания Сорая Саенс де Сантамария и семейството ?, като ги нарече последователи на режима на генерал Франко.

След това той поднесе извинение на Де Сантамария за това, че е намесил непълнолетния ? син в изказването.

"Христо Стоичков е назначен за почетен консул с ре??ение на Министерския съвет №585 от 29 юли 2011 г. Пи??е така: "Настоящият документ е с валидност за срок от 5 години." От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изтекъл преди 14 месеца. ?? сега разбирам, че утре на Министерски съвет щяло да се гласува нещо. Какво ще гласувате?! Какво, къде, как?", възмути се носителят на "Златната топка" за 1994 г пред БТВ.

„Аз нямам нищо общо с Кралство ??спания поради простата причина, че нямам мандат. Нямам право нито да подписвам, нито да издавам документи. Щели да взимат някакво ре??ение... Нека го взимат. Само че това трябва??е да се случи преди 14 месеца, а не сега", допълни Стоичков.