Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Стойчо Стоев: Дано решим всичко в първия мач

Стойчо Стоев: Дано решим всичко в първия мач

22-08-2019 Тема спорт

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде редовната си пресконференция преди евродвубой на тима. Той не влезе в детайли за съперника Марибор, а избягна да говори с конкретика и за ситуацията в своя отбор. От думите на Стоев обаче стана ясно, че крие надежди Лудогорец да реши спора още в първия двубой.

Г-н Стоев, какво очаквате от мача с Марибор като игра и развръзка?
- Този въпрос преди всеки мач ми го задават, явно е традиционно (смее се). И при мен отговорът ще е клиширан. Всеки треньор очаква отборът му да се представи добре. Още повече че в момента сме в такава плейофна фаза, в която елиминация на съперника ще ни даде право на участие в групите, което хич не е маловажно. От тази гледна точка на това, което ни предстои, надявам се да излезем с чест и от двата двубоя. Тоест - да се класираме за групите. Всеки мач си има своята стойност и важност. Ако не преодолееш предишния съперник, няма да стигнеш до тази фаза. Не бих казал, че мачовете с Валур и ТНС са били по-маловажни. Сега обаче стигаме до последните две срещи, които могат да ни дадат възможност да играем в групите на международната сцена.
Имате ли проблеми с контузени състезатели?
- Нямаме сериозни проблеми. Някои футболисти са с болежки, но се надявам да не са сериозни и да не окажат влияние. Сериозни травми и оплаквания нямаме, което ме радва най-много.
Още тук ли ще опитате да решите двойката с Марибор?
- Това е най-хубавият сценарий - да си решиш нещата още в първия двубой. Понякога се получава. Излизаме с нагласата, че имаме два сериозни мача пред нас. Ако можем да решим всичко още в първия, ще е чудесно, но има и втори. Трябва да се представим доста убедително в първата среща, за да си улесним евентуално втората. В никакъв случай обаче не отписвам Марибор.
Как бихте описали съперника? И бихте ли го съпоставили с ТНС?
- Като класа Марибор е по-добър от ТНС, това е ясно. Всяко следващо стъпало е по-сериозно. Иначе е трудно с две думи да опиша Марибор. Организиран отбор са, играят добре и в двете фази, притежават нелоши футболисти. Чакат ни трудни срещи.
Чуха се мнения, че това едва ли не е мачът на есенния дял. Това може ли да доведе до напрежение в отбора, което да затрудни вашия тим?
- Надявам се да не доведе до напрежение. Говорих с играчите, ясно е, че важността на мача е изключителна. Но, когато един отбор е под давлението на някакво напрежение, той не може да се изяви като визия и качество и това ще попречи. Трябва да сме спокойни и самоуверени. И футболистите да правят това, което се иска от треньора.
Ясно е, че не се обявява предварително съставът, но имате ли вече избистрена единайсеторка? Още повече като се има предвид, че сте опознали съперника...
- Естествено, че е избистрен. Доста време наблюдаваме Марибор, запознати са и футболистите със стила и качествата на съперника. Знаят слабите и силните страни на техния отбор. Съставът няма как да ви го кажа (смее се).
Очаквате ли съперникът да разчита на по-затворена, дори изразено дефанзивна игра? И може ли това да доведе до проблем за вашия отбор?
- Сигурно в главата на техния треньор се въртят различни варианти. Един по-дефанзивен, друг по-офанзивен. Няма как да съм в неговата глава. Важното е ние да сме готови и за двата варианта. Но още по-важното е ние какво ще предложим като продукция, тъй като много зависи от нашите усилия, които ще вложим на терена. Трябва да си улесним мача на база нашите качества. Важното е ние какво произвеждаме като продукция, като същевременно се съобразяваме с опонента.