Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

06-01-2021 Стоянович: Титла до 2-3 години е задължителна

Стоянович: Титла до 2-3 години е задължителна

06-01-2021 Тема спорт

Треньорът на Левски Славиша Стоянович обяви визията си за развитие на клуба. Тя включва 13 точки и е изработен на базата на анализирането на изминалите 10 години, в които сините не постигнаха абсолютно нищо.
„Трябва да посочим в какво вярваме, какво уважаваме и ценим. Трябва да изработим ясни критерии във всяко отношение. След това въз основа на тях да намерим точните хора за съответните места. Нужно е да се върне отговорността в клуба. Да се върне доверието в клуба. Да се върнат компетентността и професионализмът. Само така щастието и радостта отново ще бъдат изписани върху очите и лицата на феновете на Левски. Парите не могат да купят това.
За да постигнем всичко това, предлагам на вашето внимание моите предложение за бъдещето. Бъдеще, което да започне сега, защото всеки загубен ден вече е закъснение. Така, както закъснявахме досега.


ФИЛОСОФИЯ НА ИГРАТА
Във философията на играта ще са заложени изисквания за стил - игра с повече докосвания на топката, повече владеене на топката, атакуващ футбол. Тук ще са очертани и изискванията за системата на игра. И стилът, и системата на игра следва да бъдат съобразени с традициите на клуба и съвременните тенденции в развитието на футболната игра.


ШКОЛАТА
Всекидневна комуникация между директора на детско- юношеската школа, спортния директор и треньорите на първия отбор в клуба. Постоянно предоставяне на информация за развитието на младите таланти в школата. Организиране на ежемесечни срещи между всички треньори в клуба с цел провеждане на единна политика за развитие на младите таланти. Йерархия на мненията, последващи конкретни решения относно текущи проблеми.
Всяка година по двама-трима състезатели да се присъединяват към първия отбор. Отпадането на млад състезател от първия отбор да става след представяне на писмено становище от двама треньори и спортен директор. Провеждане на семинари, обучения и практически занимания с участието на треньори от школите на топклубове в Европа.

СКАУТСКО ЗВЕНО
Изграждане на екип с висока компетентност по зададените от клуба критерии; бистър поглед и пълна яснота за всички играчи в България; набелязване на играчи, отговарящи на философията на Левски. Задълбочени, продължителни наблюдения и анализ на всички набелязани футболисти; Независими писмени доклади от всеки член на скаутското звено;
Контакти с агенти, директори в чужди клубове и играчи в чужбина; Представяне на писмени доклади до спортния директор всяка седмица.

КОНТАКТИ И СЪТРУДНИЧЕСТВО
Изграждане на широка контактна мрежа с грандовете на Балканите (например Олимпиакос, ПАОК, Бешикташ, Галатасарай, Цървена Звезда, Динамо Загреб и т.н) с цел обмен на информация, обсъждане на сходни проблеми, обмен на играчи под наем, провеждане приятелски мачове и турнири, сътрудничество по въпроси, касаещи спортното право и взаимоотношенията с УЕФА и ФИФА.

МАРКЕТИНГ
Максимална активност от играчите и треньорите (като най-разпознаваеми лица) във всички социални дейности и маркетингови кампании на клуба; Ангажираност и конкретни действия в посока близост с всеки, който обича и харесва Левски.

ТРАНСФЕРНА ПОЛИТИКА
Продажбата на играчи следва да бъде само и единствено в съответствие с философията на клуба, а не на база лични интереси. Изявление от страна на президента на клуба или спортния директор след всяка сделка до цялата левскарска общност с цел обосноваване логиката на сделката.

ПЛАН ЗА КАМПАНИЯТА
Преди всеки нов сезон да се представя план за кампанията с включени спортно-състезателни и други цели и посочване на заложената финансова рамка за сезона.
Представяне на отчет за свършената работа и анализ за съответствие между постигнатото и поставените цели в плана от спортен директор и треньор след приключване на сезона.

ТИТЛА 2 ДО 3 ГОДИНИ
Приоритетната и водеща цел на представения план за развитие и визия за бъдещето на ПФК Левски е отборът да спечели титла до 2-3 години. Междувременно сред целите за този период са: Влизане в групите на евротурнирите; изграждане на играчи, които успешно да се превърнат и в основно ядро на националните гарнитури на България; изграждане на футболисти, които да могат да бъдат трансферирани в петте най-силни шампионата в света“, се казва в част от визията, изготвена от Стоянович.