Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

28-07-2020 Страшни панаири в Дунав

Страшни панаири в Дунав

28-07-2020 Тема спорт

Панаирите в Дунав продължават със страшна сила, а клубът е пред закриване. Вчера изпадналият от елита тим трябваше да започне подготовка, но това не се случи. Причината - няма играчи, треньорски щаб, а вече и собственик. Това разкри членът на Управителния съвет Марин Цирков. "Дунав отива към разпад, Говорих със собственика на клуба Красен Кръстев. Той ми каза, че се отказват от отбора и подаряват акциите". Според Цирков думите на Кръстев били: "Русенци, решете си дали искате да имате отбор, акциите ги подарявам".

Марин Цирков проведе разговор с феновете, след което заяви пред журналистите: "Не знам доколко това е реално, но в момента собственици няма. Те обещаха да дойдат днес и да се срещнат с футболистите, но ги няма. Тук сме с треньорите на школата, с част от играчите и персонала. Преди месец новите собственици ми говориха за светлото бъдеще пред отбора, какви средства ще се инвестират и как ще се използват кадри от школата, но явно съм бил излъган", каза той.
На стадиона бе капитанът Диян Димов, който обясни, че го е сторил от уважение към публиката. Още през деня стана ясно, че гласеният за нов треньор Енгибар Енгибаров няма да поеме русенци. "Защо да ходя на тренировка, след като никой от ръководството не ме е търсил. Потресен съм", каза той.
Шефът на Областния съвет към БФС Димитър Димитров-Кулеманс пък разкри, че е предвиждал такъв сценарий и затова говорил със Зоналния съвет във Варна да бъде оставено едно място в четвърта дивизия за Дунав. По всичко личи, че клубът ще бъде затрит.