Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Съдът иска обяснения  от синдика

Съдът иска обяснения от синдика

08-04-2017 Тема спорт

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева може да има сериозни проблеми със съда. Институцията е издала разпореждания към нея заради действията й от 30 март. Тогава на „Армията” трябваше да се проведе търгът за активите на фалиралото дружество. Милева обаче го прекрати, под предлог че част от заявилите желание да участват не са били допуснати. В Търговския закон обаче не е описано как да се процедира при прекратен търг с една подадена оферта, както се случи на 30 март. Така Милева е създала специален случай, заради който са и предприети мерки от съда. Освен това срещу нейните действия при проваления търг е подадена и жалба от компанията „Ред Енимълс”. Това се е случило на 4 април, а само ден по-късно съдът е провел свое заседание, след което е издал разпорежданията до Милева.
„Закрито/разпоредително заседание от 5.4.2017 г. Резултат: С разпореждане. Да се изпрати препис на синдика за становище в 1-седмичен срок, като съдът указва на синдика да изложи и конкретните факти, мотивирали синдика да прекрати провеждането на търга на 30.03.2017 г. и да го отмени”, пише в съобщение на Софийския градски съд.
Не е изключено, ако Милева не успее да представи достатъчно солидни аргументи, да се стигне и до смяната й. Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев на два пъти заяви, че тя е нарушила закона с действията си на 30 март.
Заради разследването на съда Милева все още не е назначила втори търг. И едва ли ще го направи, докато не даде обяснения и те не бъдат приети. Припомняме, че синдикът обмисляше да премести своя офис от Кърджали в София, за да не се провежда наддаването отново на „Армията”. По закон търгът може да е единствено в канцеларията на синдика или офиса на дружеството.
В същото време „Тема Спорт” разбра, че Апелативната комисия на БФС ще се събере на 19 април по повод двете жалби, които ЦСКА входира в централата. Те са свързани с доклада на делегата от мача с Лудогорец, както и отсъжданията на тъчреферите Веселин Мишев и Петър Джугански в същата среща.