Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой С Емил Гъргоров се връщат железничарските дух и мечти

С Емил Гъргоров се връщат железничарските дух и мечти

04-03-2015 Стоян ГЕНОВ, ПР Агенция „Кота“

Бадема дава на Локомотив София много повече от класа на терена

Пролетният полусезон в А група започна с една добра новина, която някак се изгуби между коментарите за червени картони, проста??ки жестове, пясъчни терени и съмнителни резултати. Един от най-силните български футболисти отново е в играта. Някакви осем минути бяха нужни на Емил Гъргоров в неделя следобед, за да ни напомни, че дори в съвременния български футбол има място за гениални играчи.
Възхваляван и оплюван, носен на ръце и нападан, обявяван за капитан и после за ненужен, дребният магьосник се завърна там, където винаги е бил обичан.
Вдъхновителите на ЦСКА Валентин ??лиев и Стойчо Младенов са на „Армията”, стожерите на синята идея Георги ??ванов, Даниел Боримиров и Елин Топузаков са на „Герена”. Сега, с Димитър Васев на скамейката и Емил Гъргоров на терена и Локомотив възвръща изгубената си през последните години автентичност. Много хора ще кажат, че в съвременния футбол това звучи архаично, сме??но дори. Но това е всичко, което в момента железничарите искат да виждат и всичко, което е способно да ги вдъхнови.
Локомотив изгради добър състав и през по-голямата част от сезона се задържа в челната четворка на класирането. Но някак повечето привърженици отдаваха това на слабите игри на съперниците, донякъде и на късмета в отделни мачове. Не буди особена страст сред феновете и съставът, в който повечето футболисти са бив??и играчи ЦСКА, Левски или други български отбори (Митрев, Трифонов, Йордан Тодоров, Бранеков, Старокин, Романов, Ливраменто, Том). Затова точно фигури като Гъргоров могат да върнат настроението на разбитата железничарска общност и да я сплотят.
Докато в ЦСКА на Гъргоров винаги гледаха с подозрение и винаги искаха от него още повече, а в Лудогорец го възприемаха просто като елемент от звездната селекция, задължена да спечели всичко на всяка цена, то локомотивци виждат в негово лице олицетворение на железничарското от последните години – създаден от нулата, потърсил успеха далеч от дома, заради неуредиците и посредствеността на родния отбор, принуден да го наказва редовно с голове с чужди фланелки, но винаги пазещ достойнството му.
Затова феновете на Локо са щастливи от завръщането на Гъргоров и са готови отново да помечтаят, пък било то и само до лятото. Щастливи са и в треньорския щаб, защото... всъщност, има ли нужда да казваме защо? Може да звучи налудничаво, но от връщането на Бадема в българското първенство щастливи трябва да си дори феновете на съперниците на Локо, защото винаги боли по-малко, когато те надиграват с финес и майсторство.
От друга страна, самият Гъргоров също печели много от завръщането си в „Надежда” – така получава спокойствие да се концентрира само върху играта на терена и за пореден път да натрие носовете на своите критици. А защо не и нещо друго? След 13 години далеч от дома, в които спечели всички родни отличия с ЦСКА и Лудогорец (5 ??ампионски титли, 3 купи на България и една Суперкупа), Гъргоров се връща в Локомотив не само заради спокойствието и удоволствието от играта. Защото и на 34, Бадема изглежда в разцвета на силите си. А играчите, които се чувстват във върхова форма, са жадни за успехи. Тимът на Гигов мечтае за своя нов голям финал след 1995 г., когато спечели Купата на България. Онова, което липсва??е на Локо през годините, включително на силния състав в периода 2005 – 2010 г., днес намира въплъщение в Гъргоров. Остават едни 90-минути срещу смърфовете, а останалото ще свър??ат червено-черния дух, мечтите и... Гъргоров.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар