Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Тартора на Сектор Б разкри новия УС

Тартора на Сектор Б разкри новия УС

25-07-2020 Тема спорт

Тарторът на сектор Б Любомир Костадинов-Младежа разкри какъв ще бъде новият Управителен съвет на клуба с публикация във Фейсбук. Собственикът Наско Сираков вече е готов с номинациите за негови членове. Съставът на ръководното тяло ще бъде от 5 души, а гласуването му ще се осъществи през следващата седмица. "Другата седмица ще се гласува УС, като предложението на Наско е за 5-членен състав: Павел Колев, Минко Гергджиков, Баждека, Илия Христов и Нойзи", гласеше съобщението.
В ръководството на Левски се завръща Константин Баждеков. Финансистът бе освободен от клуба по времето на Спас Русев. Иначе от 1999 той бе изпълнителен и финансов директор на сините и заемаше тези позиции повече от 15 години. Така че новият собственик Наско Сираков го познава отлично. Другото ново име, което ще влезе в управата, е Ивайло Цветков-Нойзи. Той бе спряган за пост на "Герена" още при предишния собственик Васил Божков. Цветков е близък на Павел Колев и неведнъж е признавал, че помага със съвети на клуба. Той заедно с Константин Баждеков не пропускат двубой на сините. Мястото си в УС ще запазят Павел Колев и Минко Герджиков, които бяха в него и по времето на предишната власт. Номинацията на Колев означава, че той остава в Левски, въпреки че се бяха появили информации, че настоящият изпълнителен директор ще хвърли оставка. В ръководното тяло отново влиза Илия Христов. Той е представител на сдружение "Сини сърца", което направи музея на Левски. Фенската организация и преди е имала място в УС. Това бе, когато клубът се управляваше от Иво Тонев.