Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Тити се гласи за новата силна фигура на „Герена“

Тити се гласи за новата силна фигура на „Герена“

10-05-2020 Тема спорт

Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Констатин Папазов ще е новата силна фигура на “Герена”. Тити е почти сигурният следващ собственик на мажоритарния пакет акции футболния Левски. Очаква се днес той да съобщи в национална телевизия, че е готов да вземе 86,6 процента от дяловете на клуба, които в момента се водят на името на Георги Попов - дясната ръка на боса Васил Божков. Папозов вече е постигнал устно споразумение с Божков това да се случи. В близките дни баскетболният наставник ще лети за ОАЕ, където да бъде финализирано прехвърлянето.
Пред намиращия се в Дубай бизнесмен, и съответно пред Левски, има още две опции. Акциите да бъдат прехвърлени на самия клуб. Те могат да останат притежание на дружеството в продължение на 12 месеца, като през това време да се търси стратегически инвеститор. Третият път е дяловете да останат под контрола на Васил Божков, но той към момента е най-малко вероятен.