Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

25-02-2017 Тодор Стойков: Решенията  за селекцията са на треньора

Тодор Стойков: Решенията за селекцията са на треньора

25-02-2017 Тема спорт

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков изрази мнение, че вярва на треньора на тима Тони Дечев и в това, че той може да изведе отбора до трета поредна шампионска титла на България. Пред „Тема Спорт” легендата на студентите на практика призна, че раздялата с Филип Виденов е по желание на наставника. Звездата напусна по взаимно съгласие в четвъртък, а непосредствено след това бе обявено и освобождаването на Мелсан Басейби, чието място бе заето от Димитър Димитров.
„В съобщението, което публикувахме, бе казано ясно какво е становището на клуба. Гласувахме доверие на Тони Дечев и вярвам, че той може да изпълни целта – спечелване на титлата на страната. Никой не може да гарантира, че при евентуална негова смяна нов треньор ще се справи. Същото важи и в сегашната ситуация. Шансът е 50/50 и в края на сезона ще се разбере дали сме били прави или не. Треньорът е този, който носи отговорността. Той има пълната свобода да прави селекция и да си гради концепция за визията на отбора. Така е във всеки един по-голям европейски клуб. Следователно ще си понесе отговорността – както при успех, така и при евентуален неуспех. Поставили сме му задача да промени облика и да поправи грешките, които бяха допуснати. Щом сме загубили по такъв начин финала за купата, значи е имало такива и те не са били малко. Вече Тони Дечев преценява с кои играчи ще успее да изпълни поставената цел. И той отлично знае това”, обяви Стойков.
Директорът на шампионите допълни, че информацията за глоби на играчите е вътрешна и не подлежи на коментар. Той изрази разочарование от представянето срещу Берое в Пловдив. „Знам, че всеки се вълнува от Лукойл, защото ние сме марка в България и Европа. Да, ние играхме безобразно слабо и затова е виновен целият отбор, както играчите, така и ръководството. Бяхме надиграни във всеки един елемент. Очакванията към този тим са много по-големи, а ние сами сме си виновни, че стигнахме дотук. Гледаме си къщата и как да я оправим. Тук е моментът и тези играчи, които са при нас, да осъзнаят отговорността си. Имаме петима национали – да покажат, че заслужават мястото си както при нас, така и да представят България. Да защитят имената си”, отсече Тодор Стойков.