Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

11-11-2016 Треньорка дърпа гимнастичка за у??ите

Треньорка дърпа гимнастичка за у??ите

11-11-2016 Тема спорт

Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, което стартира днес в Бургас, започна със скандал, след като в социалните мрежи се появи видео с методите, които използва треньорка от местен клуб.

Кадрите са заснети със скрита камера по време на тренировката на момичетата. На тях се вижда как треньорката Елена Симеонова от бургаския клуб "Олимпия" дърпа у??ите на една от грациите. Видеото разбуни духовете в интернет, а заместник кметът на Бургас Лорис Мануелян сезира за случая Българската федерация по художествена гимнастика и отдел "Закрила на детето".

"Възмутен съм. Не може дете да се използва в подобен сценарий. Той цели да дискредитира треньор с 20-годи??ен опит. Детето ми обича треньорката си", коментира пред Дарик-Бургас бащата на момичето Альо??а Брезелиев.

Семейството на младата гимнастичка застава плътно до Симеонова. "Тя не пребива дъщеря ни. Това е част от тренировката, но в никакъв случай не може да се говори за насилие", категоричен бе той.

"Всяко мое действие е достояние на родителите и не мисля, че нещо нередно е извър??ено. Както ги тренирам в присъствието на родителите, така е и когато тях ги няма. В крайна сметка тези деца са спортисти. Кой определя кое е допустимо и кое не е допустимо? Говорим за спорт”, заяви треньорката Елена Симеонова.

Момиченцето тренира от 6 години при нея и е една от надеждите на бургаския клуб по художествена гимнастика.

В зала "Младост", където се провежда Държавното първенство, присъства и председателят на българската федерация по художествена гимнастика ??лиана Раева. "Скрити камери?! Не на ??лиана Раева", отсече тя и отказа да коментира скандала. ?? препоръча на присъстващите да се съсредоточат върху състезанието.

Въпреки това социалните мрежи избухнаха срещу видео материала и треньорката Елена Симеонова, като въпреки твърденията на детето и родителите, стотици коментари искат справедливост и реакция срещу методите.