Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-03-2012 Трима български спортисти изгърмяха с допинг

Трима български спортисти изгърмяха с допинг

15-03-2012 Тема спорт

Трима български спортисти - двама плувци и един баскетболист, са дали положителни допинг проби, съобщи tv7.

Леки наркотици и кленбутерол са субстанциите, открити при пробите, а и тримата състезатели са били изслу??ани пред дисциплинарната комисия на БОК Във Вторник. Сред тримата провинени е и Динко Ге??ев, който е една от звездите на националния ни тим по плуване и се очаква??е да участва и на олимпиадата в Лондон това лято. Положителната допинг проба обаче означава, че той ще пропусне състезанията поне до лятото и няма да може да се състезава на останалите олимпийски квалификации. Така Ге??ев със сигурност ще изгледа стартовете на ??грите по телевизията. Баскетболистът на Черно море Андрей ??лиев също е дал положителна проба.


"Комисията е органът, който разследва и взема ре??ение по случаите за уличаване в употреба на допинг. После ще ни уведоми официално, след което с взетото ре??ение трябва да бъде запозната международната федерация по баскетбол Ф??БА. Все повече се затяга контролът - само тази година има 4-5 проверки за допинг, като във всеки от случаите са проверявани по 4 баскетболисти. Допинг контрол има и на почти всеки международен мач”, коментира пред „Тема Спорт" ??ефът на родния баскетбол Георги Глу??ков.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар