Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

02-04-2015 Уличените в употреба на допинг ще връщат премиите от държавата

Уличените в употреба на допинг ще връщат премиите от държавата

02-04-2015 Тема спорт

Уличените в употреба на допинг спортисти ще трябва да връщат изплатена премия от Министерството на младежта и спорта в срок от един месец.

Това е заложена в новата "??нструкция за награждаване на спортисти с парични средства от Министерството на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2015 г", която днес бе утвърдена от Красен Кралев.

За пръв път в документа е разписано, че при нару??ение на антидопинговите правила, потвърдено от компетентен орган, ММС не предоставя финансови средства за съответния спортист, треньор или длъжностно лице. В случай, че премията вече е изплатена, тя трябва да бъде върната в едномесечен срок.

Според ??нструкцията ??ампион от първите Европейски игри в Баку (Азербайджан) ще получи 6000 лв., сребърният медалист ще вземе 4000 лв, а бронзовият - 2000 лв. Същите са премиите и за призьорите от Световните студентски игри. Средства от тези две състезания ще получат само медалистите.

Премията за световен ??ампион в олимпийските спортове е 40 000 лв., а в неолимпийските – 8 000 лв. За европейски първенства наградата е съответно 15 000 и 6 000 лв. Треньорите ще получават до 80% от премиите на спортистите.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар