Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Феновете на Левски започнаха плакатна война

Феновете на Левски започнаха плакатна война

05-02-2020 Тема спорт

Фенове на Левски започнаха плакатна война, с която призоваха за подкрепа на любимия им клуб. Вчера София осъмна с множество транспаранти на ключови места. Такива имаше на повечето мостове в столицата, включително и на този пред НДК. Посланията на част от тях гласяха: „Левски оле, нищо общо с тире“, „Левски без тире“, „Долу ръцете от Отбора на народа“, „Левски е повече от политика“ и други. Но имаше и такива с политически призиви: „Клеветата е политически инструмент“, „Демокрация????“, „Конституция????“.
Акцията идва на фона на проблемите в синия клуб, свързани с най-големия спонсор - фирма за лотарийни игри, собственост на бизнесмена Васил Божков. В момента той е задържан в Обединените арабски емирства, а към него има повдигнати доста обвинения от българската прокуратурата.
Преди да замине, Божков свика две срещи с фенове, на които обяви, че няма да може да изплаща средства по спонсорския договор с клуба, ако промените в Закона за хазарта влязат в сила. Те предвиждат лотарийни игри да се организират само от държавата. В момента законовите промени са приети на първо четене от Народното събрание. На среща с министър-председателя Бойко Борисов, част от представителите на най-големите фенски фракции заявиха, че нямат намерение да организаират протести заради финансовия благодетел на Левски, но искат яснота около бъдещето на клуба.
Въпреки това в петък, 31 януари, неорганизирани фенове на сините насрочиха сбирка пред парламента, на която се събраха малко хора. Сега фенове, които не членуват в отделни фракции, се организират в социалните мрежи за нова акция на 8 февруари. „Шествието ще тръгне от Народното събрание по жълтите павета до Софийския университет и от там ще бъде блокиран Орлов мост“, пише за събитието. Предстои да видим дали ще има излизане на улицата.
БНР съобщи, че за разпънатите транспаранти в полицията са били разпитвани 2 лица, които са на по 31 години.