Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Фрум: Победих съмненията, че взимам допинг

Фрум: Победих съмненията, че взимам допинг

20-07-2016 Тема спорт

Лидерът в генералното класиране Крис Фрум смята, че вече е оставил зад гърба си времената, когато получава??е обвинения, че използва допинг. По време на пътя си към титлата миналата година той бе??е обект на множество нападки, като върхът бе урината, лисната в лицето му от фен по време на едно от изкачванията в Алпите.
„Мисля, че мнението на хората за мен се промени. Аз вече съм отворен за всякакви изследвания, направих много физиологични тестове и публикувах данните и мисля, че това помогна в ситуацията. Другата причина е начинът, по който карам тази година. Вече не атакувам само на изкачванията. Спечелих време в спускане, при променлив вятър, така че първото ми място не се дължи на катеренето – заяви Фрум. Въпреки аванса си той смята, че все още е твърде рано да празнува. – Глупаво е да се твърди, че съм спечелил Тура. За да празнувам, трябва да пресека финала. Дотогава остават четири трудни дни, в които се надявам да не се случи нещо извънредно. Все от тях ще е различен, но сам по себе си ще е огромно предизвикателство. Един ло?? ден и може?? да загуби?? минути. Бягането по часовник ще е много важно, но също и финалите на изчаквания. Досега имахме само едно – на Венту, а там всички знаят какво се случи.“
Фрум не е съгласен с критиките на френския „Л’Екип“, че е обезкуражил съперниците си до такава степен, че не смеят да го атакуват.
„Мисля, че основната причина е умората. Първите две седмици карахме на пълна газ. Всички се движат с най-доброто си темпо и никой няма резерв за сериозна атака. Пък и другите отбори вече заявиха, че ще ни атакуват в Алпите. Миналата година Кинтана навакса много време в последната седмица и очаквам, че и сега ще ме постави под напрежение. Той винаги прави добра трерта седмица на Тура и не виждам защо да не стане така и сега“, добави британецът.