Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Футбол в България най-рано през май

Футбол в България най-рано през май

24-03-2020 Тема спорт

Първенството в България няма да бъде прекратено, въпреки искането на част от елитните клубове. Това стана ясно след проведената извънредна среща на ръководствата на БФС и ПФЛ на базата в Бояна. На нея бяха разработени два варианта за доиграване на останалите мачове от елита и Втора лига. Най-оптимистичният е извънредното положение заради коронавируса да не бъде удължавано и шампионатите да започнат на 1 май. При него до 27 юни ще се състоят оставащите 12 кръга от елита, полуфиналите и финалът за купата, както и всичките срещи от втория ешелон.
По-реалистично към момента обаче изглежда рестартът да бъде даден на 23/24 май или 1 юни. Тогава ще се премине към съкращаване на форматите. При тази опция ще бъдат изиграни само мачовете от 25 и 26 кръг на елита и след тях ще се определи крайното класиране. Остават обаче полуфиналите и финалът за купата.