Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Херо бързо ще извърши реконструкция

Херо бързо ще извърши реконструкция

23-10-2019 Жаклин МИХАЙЛОВ

Берое прави страхотен ход с привличането на Димитър Димитров-Херо. И тази констатация много бързо ще се реализира в дела на терена и в класирането. Старозагорци в момента са осми, но в края на редовния сезон със сигурност ще са в първата шестица. А в края на сезона може и да са спечелили бленуваната европейска квота.

Малцина специалисти
могат да дадат гаранция
и Херо е сред тях

На пазара е от четвърт век и постиженията му са неоспорими. При това не с един или два клуба. Навсякъде Димитров е вдигал рязко нивото, поставяйки водените тимове в режим на постоянство и силен футбол. Преди да дойдат резултатите, при Херо винаги първо се оправя играта. Основното оръжие на спеца от Бургас е бързо да вкара подопечните си в правилно отношение към материята. Пословично е неговото усещане за качествата на футболистите.
Безспорно Берое вади голям късмет, че в този момент Димитров е на пазара. Той можеше да стане треньор на Лудогорец, можеше да си намери и работа в чужбина. Но на 21 октомври вечерта, когато е бил потърсен от старозагорци, тяхното предложение се е оказало най-доброто. Стара Загора е близо до Бургас, а както добре се знае, Митко е огромен патриот на града си. Вторият фактор е, че хич не му се стои дълго без работа. За разлика от други специалисти с реноме той не може да остане у дома повече от няколко месеца. И в Берое чудесно са се възползвали от тези специфики. Не на последно място в Стара Загора имат възможностите да се спазарят с треньор от такива величина. Защото на много други места могат да искат топтреньор, но такъв струва и доста пари.
Да се пише за Димитров и да не се спомене Сашо Томаш няма да е редно. Най-вече заради наследеното. Всички, които разбират от футбол, са наясно, че Томаш е талантлив, но също така са убедени, че е и малко объркан. Както се казва, младостта не е порок, но си има своите лоши страни. Необяснимо е как в няколко месеца можеш да биеш Левски и ЦСКА и в същото време да се докараш до уволнение. В треньорската концепция на Томаш има някакъв системен проблем, който сега на спокойствие у дома той самият може да анализира. В никакъв случай Берое

не е бил слаб и
безличен отбор
по негово време

Но бе и много далеч от позицията, която трябваше да заема в координатната система на БГ футбола.
По принцип футболистите без основание се страхуват от Херо. Това е добре, защото треньорът трябва да е авторитет. Но ако някой очаква, че Димитров ще прави чистки, се е излъгал. Напротив, всеки в Берое ще получи своя шанс, дори по-голям от този, който е имал при Томаш. Димитров е отличен психолог и дори заради това му свойство Берое ще изглежда преобразен още в следващия мач.
Стара Загора е футболен град и публиката е основен фактор. И тук имаме пълно съвпадение, Херо ще бъде приет с огромен ентусиазъм. И няма съмнение, че двете страни ще си паснат чудесно.