Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Христо Йовов: В Левски има пропаст между щаб и президент

Христо Йовов: В Левски има пропаст между щаб и президент

12-05-2018 Тема спорт

Бив??ият капитан и спортен директор на Левски Христо Йовов заяви, че на „Герена“ първо трябва да стегнат клуба, а след това да гонят трофеи. „Това, което чух и видях, е, че финансовият директор на отбора Красимир ??ванов е поел цялата вина за загубата на финала. За мен това е несериозно. Ако следваме тази логика, то утре треньорът ще излезе и ще поеме вината за финансовото състояние на Левски. За мен нещата са такива, защото в момента клубът не е построен по най-правилния начин. Липсва спортен човек, директор. Не може да има такава пропаст между спортно-техническата част и президента. Да няма коректор между тези две позиции и едва ли не президентът да взима ре??енията, без да се е занимавал с този спорт“, заяви Йовов пред topsport.bg. „Какъв е верният път – това трябва да ре??ат президентът и хората, които се занимават с това нещо в момента. Те трябва да преценят дали Левски върви в правилната посока и дали трябва да има промяна“, допълни той.
Йовов коментира и играта на сините във финала. „Отборът владее??е инициативата до 55-60 минута. ??ма??е тотално превъзходство, а след това според мен силите намаляха. Като цяло това бе??е единствената причина - сините не успяха да си вкарат положенията. Аз не вярвам в прокоби и проклятия. Това са небивалици за мен. В този мач, може би, не достигна класата при завър??ващия удар. Това, което ми направи впечатление, е, че през първото полувреме Левски има??е голямо надмощие и атакува??е много по фланговете. В същото време обаче няма??е достатъчно присъствие в наказателното поле. Това според мен бе необходимо да направи впечатление. Може би трябва??е да влезе в игра втори нападател, за да подсили атаката. Сега обаче е лесно да говорим, когато каруцата се е обърнала. Дали отборът ще се класира за Лига Европа? Няма да е първата и последната година, в която Левски не играе в евротурнирите. Но ако преди причините са били, че Левски не е разполагал с финанси и с качествени футболисти, сега това отпада като оправдание. Ако се случи, ще бъде доста тежко и нещата трябва да се разгледат по-детайлно“, заяви Йовов.