Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА: Паузата води до големи финансови загуби

ЦСКА: Паузата води до големи финансови загуби

19-03-2020 Тема спорт

Въпреки всичко ще продължим да сме изряден платец към
държавата и коректен работодател, обявиха от „Армията”

Ръководството на ЦСКА отправи призив към БФС да се намери начин, по който клубовете да бъдат компенсирани за финансовите си загуби в прекъсването на шампионата заради коронавируса. Червените подчертаха, че няма да спират заплатите на играчите и служителите в този момент. Армейците публикуваха позицията в официалния си сайт:
„ЦСКА отправи открито писмо към ръководството на БФС с призив футболната централа да инициира и предприеме мерки за компенсиране на загубите, които всички родни клубове инкасират по време на извънредното положение и спирането на шампионата”, пишат червените, след което публикуват писмото си до БФС:.
„При настъпилите форсмажорни обстоятелства и въведеното извънредно положение в България за ограничаване на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и логично и футболното първенство в България бе спряно за неопределено време.
Ние като клуб изпълняваме стриктно всички разпоредби на държавните органи и институции с надеждата, че нещата скоро ще се върнат в обичайния си ритъм.
В тази връзка ние като търговско дружество, редовно плащащо данъците си и осигуряващо работа и прехрана на немалко персонал, сме притеснени от последиците, предизвикани от спирането на българския шампионат.
Клубът ни няма как да генерира приходи през този период от своята спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети, както и от планувани трансфери на свои футболисти.
Същевременно ще продължаваме да бъдем изряден данъкоплатец към държавата и коректен работодател към служители и състезатели, което ще ни коства значителни финансови средства.
Призоваваме Ви да окажете съдействие както на нас, така и на другите български професионални клубове и съвместно с държавата и правителството да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби.
Убедени сме, че БФС има начини, по които това може да стане. Например в Италия вече са регламентирани подобни мерки за подпомагане на местните футболни клубове.
Вярваме, че със съвместни усилия ще успеем да постигнем запазване на футболното първенство от провал и ще предотвратим ненужни фалити на някои от клубовете“, обявиха от ЦСКА.


Играчите отправиха призив

Част от футболистите на ЦСКА отправиха видеопризиви към привържениците, които бяха публикувани в официалния сайт на клуба вчера сутринта.
„Здравейте на всички невероятни фенове. Искам да ви кажа едно нещо – спазвайте правилата, стойте вкъщи. Това е най-добрият начин да се видим на стадиона възможно най-скоро. Нямам търпение, липсвате ми много”, заяви Стефано Белтраме.
„Грижете се за себе си, за близките си, останете вкъщи и спасете човешки живот. Надявам се скоро да се видим на стадиона”, каза Малинов.
„Пазете семействата си и околните. Бъдете отговорни. Силни прегръдки и само ЦСКА!”, допълни Албентоса, който всеки ден тренира на терасата си у дома.
„Заедно можем да се борим, нека всеки се пази. Следвайте препоръките и бъдете предпазливи. Скоро ще бъдем заедно и ще подкрепяме ЦСКА”, казва Густаво Бусато.
С призиви се включиха също Евандро, Джеси и Жеферсон, а капитанът Занев отправи специални благодарности: „Искам да изкажа хилядите си благодарности от свое име и от името на ЦСКА към медиците и всички медицински работници, които се борят с тази коварна епидемия. Всички заедно можем да се справим.”
В понеделник навръх рождения си ден спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета също отправи призив от личния си профил в Instagram към всички българи да останат по домовете си. Италианецът е особено чувствителен по темата, тъй като родината му е втората най-засегната страна в света след Китай.