Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА: Паузата води до големи финансови загуби

ЦСКА: Паузата води до големи финансови загуби

19-03-2020 Тема спорт

Въпреки всичко ще продължим да сме изряден платец към
държавата и коректен работодател, обявиха от „Армията”

Ръководството на ЦСКА отправи призив към БФС да се намери начин, по който клубовете да бъдат компенсирани за финансовите си загуби в прекъсването на шампионата заради коронавируса. Червените подчертаха, че няма да спират заплатите на играчите и служителите в този момент. Армейците публикуваха позицията в официалния си сайт:
„ЦСКА отправи открито писмо към ръководството на БФС с призив футболната централа да инициира и предприеме мерки за компенсиране на загубите, които всички родни клубове инкасират по време на извънредното положение и спирането на шампионата”, пишат червените, след което публикуват писмото си до БФС:.
„При настъпилите форсмажорни обстоятелства и въведеното извънредно положение в България за ограничаване на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и логично и футболното първенство в България бе спряно за неопределено време.
Ние като клуб изпълняваме стриктно всички разпоредби на държавните органи и институции с надеждата, че нещата скоро ще се върнат в обичайния си ритъм.
В тази връзка ние като търговско дружество, редовно плащащо данъците си и осигуряващо работа и прехрана на немалко персонал, сме притеснени от последиците, предизвикани от спирането на българския шампионат.
Клубът ни няма как да генерира приходи през този период от своята спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети, както и от планувани трансфери на свои футболисти.
Същевременно ще продължаваме да бъдем изряден данъкоплатец към държавата и коректен работодател към служители и състезатели, което ще ни коства значителни финансови средства.
Призоваваме Ви да окажете съдействие както на нас, така и на другите български професионални клубове и съвместно с държавата и правителството да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби.
Убедени сме, че БФС има начини, по които това може да стане. Например в Италия вече са регламентирани подобни мерки за подпомагане на местните футболни клубове.
Вярваме, че със съвместни усилия ще успеем да постигнем запазване на футболното първенство от провал и ще предотвратим ненужни фалити на някои от клубовете“, обявиха от ЦСКА.


Играчите отправиха призив

Част от футболистите на ЦСКА отправиха видеопризиви към привържениците, които бяха публикувани в официалния сайт на клуба вчера сутринта.
„Здравейте на всички невероятни фенове. Искам да ви кажа едно нещо – спазвайте правилата, стойте вкъщи. Това е най-добрият начин да се видим на стадиона възможно най-скоро. Нямам търпение, липсвате ми много”, заяви Стефано Белтраме.
„Грижете се за себе си, за близките си, останете вкъщи и спасете човешки живот. Надявам се скоро да се видим на стадиона”, каза Малинов.
„Пазете семействата си и околните. Бъдете отговорни. Силни прегръдки и само ЦСКА!”, допълни Албентоса, който всеки ден тренира на терасата си у дома.
„Заедно можем да се борим, нека всеки се пази. Следвайте препоръките и бъдете предпазливи. Скоро ще бъдем заедно и ще подкрепяме ЦСКА”, казва Густаво Бусато.
С призиви се включиха също Евандро, Джеси и Жеферсон, а капитанът Занев отправи специални благодарности: „Искам да изкажа хилядите си благодарности от свое име и от името на ЦСКА към медиците и всички медицински работници, които се борят с тази коварна епидемия. Всички заедно можем да се справим.”
В понеделник навръх рождения си ден спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета също отправи призив от личния си профил в Instagram към всички българи да останат по домовете си. Италианецът е особено чувствителен по темата, тъй като родината му е втората най-засегната страна в света след Китай.