Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА: 23 октомври ще е паметна дата

ЦСКА: 23 октомври ще е паметна дата

22-10-2019 Тема спорт

ЦСКА публикува информация в официалния си сайт относно съвместното дружество за "Армията" и базата в Панчарево, което трябва да бъде учредено утре. Клубът ще си партнира с държавата в лицето на спортното министерство, за да получи по-широки възможности за инвестиции в съоръженията. Създаването на съвместното дружество трябва да бъде гласувано от Министерския съвет, който ще има редовно заседание утре.
Преди няколко дни един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов заяви пред "Тема Спорт", че именно в сряда дружеството трябва да стане факт. Той също така уточни, че чуждестранна фирма ще менажира стадиона, както и целия процес около реконструкцията му.
"Искаме да съобщим официално, че към настоящия момент от страна на Министерството на младежта и спорта е внесено в Министерството на финансите за одобрение предложението за учредяването на съвместно дружество между ЦСКА и държавата с инвестиционна цел - изграждането на новото ни спортно съоръжение - стадион "Българска армия".
След получаването на одобрение от страна на Министерството на финансите предложеното решение за учредяване на съвместно дружество между ЦСКА и държавата следва незабавно да се администрира към Министерския съвет на Република България за приемане на окончателно решение.
Предвид изпълнението на всички законови изисквания, както и с оглед осъществените към момента изключителни двустранни усилия от страна на ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта, с цел реализация на съвместното ни дружество, считаме, че процедурата по одобрение от Министерството на финансите следва да бъде формална проверка на съответните изисквания.
В тази насока и предвид дадените ни публично обещания, имаме аргументирани и обосновани очаквания тази седмица, в сряда, 23.10.2019 година, решението за учредяване на съвместно дружество между ЦСКА и държавата с инвестиционна цел - изграждането на новото ни спортно съоръжение - стадион "Българска армия", да бъде гласувано в рамките на заседанието на Министерския съвет на Република България.
Разчитаме напълно на държавническата воля и законосъобразните действия от страна на всички компетентни органи, съответно вярваме, че датата 23.10.2019 година ще е поредната паметна дата за глобалния спортен гигант ЦСКА, на която съвместно с държавата ще направим възможно осъществяването на дългоочакваното цялостно реконструиране на дома на ЦСКА - стадион "Българска армия", обявиха червените.
Съвсем скоро пък се очаква клубът да получи и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и 8-те милиона лева да потекат към кредиторите. В следващите дни ще изтекат всички срокове за обжалване от страна на другите участници в търга, а оспорвания не се очакват.