Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА вади подробен проект за „Армията”

ЦСКА вади подробен проект за „Армията”

07-06-2019 Тема спорт

ЦСКА ще вземе мерки в следващите дни във връзка с изграждането на нов стадион. Клубът има големи разногласия с авторите на проекта за Борисовата градина по отношение на възможностите за дейност по „Армията”. При актуалната ситуация не се позволява ново строителство, а единствено ограничена реконструкция. Това изобщо не удовлетворява ЦСКА. Ръководството планира пълно преобразяване на стадиона, а от клуба подчертаха, че в процеса няма да падне нито едно дърво.
„Тема Спорт” разбра, че в следващите дни ЦСКА ще внесе подробен план за изцяло нов вид на „Армията”. По този начин червените ще опитат да убедят авторите на проекта за Борисовата да дадат зелена светлина за нов стадион.
Основният проблем пред ЦСКА идва именно от проекта за план, който не позволява строителство, а само реконструкция. Проектът бе публично обсъден в сряда, но за червените дискусията не беше конструктивна. Архитект Атанас Ковачев, който е автор на проекта, и кметът Йорданка Фандъкова потвърдиха намерението си да не позволят изграждането на ново съоръжение. Същата позиция отстоява и главният архитект на София Здравко Здравков. Архитект Ковачев все пак посочи, че капацитетът на стадиона може да се разшири, като се премахне пистата.
ЦСКА има пълна подкрепа в своите намерения от Министерството на спорта, което на практика е собственик на „Армията”. По време на дискусиите в сряда пък настъпи иронична ситуация. Главният архитект на София Здравко Здравков заяви, че грижата за обектите е на техните собственици. От ЦСКА обаче питат как да се погрижат за стадиона, след като са с вързани ръце за изграждането на нов...
Трябва да се отбележи, че в сутрешното гостуване в Нова ТВ вчера архитект Здравков заяви, че преработване на плана е възможно: „Има доста предложения по плана, които ще бъдат разгледани в рамките на следващите седмици, след което ние на Експертен съвет ще разгледаме постъпилите възражения, препоръки и предлагам след това, когато направим обобщаването, да се видим отново, защото може да се наложи преработка изцяло на този план”, каза Здравков.
Всеки заинтересуван има възможност да подаде възражение, предложение или препоръка във връзка с проекта за Борисовата градина до 19 юни. ЦСКА ще се възползва от това право, за да начертае подробно намеренията си за „Армията”.
„Искаме на мястото на старото да изградим нещо ново, което да остане за поколенията”, коментираха от клуба пред „Тема Спорт”.
Финалното обсъждане на проекта за план на Борисовата градина ще бъде на 26 юни (сряда) в УАСГ от 17:30 часа. Авторът архитект Ковачев изрази надежди, че проектът може да бъде приет в рамките на 6 месеца.