Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

19-03-2025 ЦСКА и Левски искат БФС да компенсира клубовете

ЦСКА и Левски искат БФС да компенсира клубовете

19-03-2025 Тема спорт

Грандовете ЦСКА и Левски призоваха БФС да намери начин за подпомагане на клубовете в тежката ситуация. Причината е прекъсването в шампионата заради заплахата от коронавирус.
От „Армията” искат футболната централа да инициира и предприеме мерки за компенсиране на загубите, които всички родни клубове инкасират.
„Клубът ни няма как да генерира приходи през този период, което ще доведе до големи финансови загуби. Призоваваме ви да окажете съдействие както на нас, така и на другите професионални клубове и съвместно с държавата и правителството да предприемете наложителни стъпки за компенсиране на тези загуби”, се казва в част от писмото на ЦСКА до БФС.
От Левски също призоваха БФС за действия. „Положението за нас е особено тежко, защото ние в момента няма как да получим от някъде свеж приток на пари. БФС и ПФЛ трябва да са по-активни и да защитят икономическия интерес на клубовете”, заяви Павел Колев.