Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

08-02-2020 ЦСКА купи нов автобус

ЦСКА купи нов автобус

08-02-2020 Тема спорт

ЦСКА вече е закупил клубен автобус. Возилото е с марка "Мерцедес", но ще бъде на разположение на отбора поне след месец. Появи се информация, че рейсът ще бъде показан преди вечното дерби, но това на този етап няма как да се случи. Ръководството вече е превело сумата за автобуса, която е шестцифрена. "Блиц Спорт" дори публикува снимки на возило, което би трябвало да е подобно на това на ЦСКА. Става въпрос за популярния модел на "Мерцедес" - Turismo. В момента армейците използват автобус под наем, а в последните дни той се брандира с емблемата на клуба, както и с логото на двата основни спонсора.
За покупката на нов рейс се говореше още при завръщането на ЦСКА в елита през 2016 г. По една или друга причина до такава инвестиция не се стигна. В този период, извън разходите по отбора и школата, ръководството наля огромни суми в дейности по базата в Панчарево, както и колосалните 8 млн. лв. за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.
Силният човек на "Армията" Гриша Ганчев коментира въпроса с автобуса в свое интервю в средата на октомври. Тогава той имаше среща с привърженици на отбора, а след нейния край говори за topsport.bg. По отношение на рейса той каза: "Една година преди търга за емблемата фенове от различни фракции дойдоха при мен и ми заявиха, че най-важното е това - да си вземем емблемата. Казаха - ти вземи нея, ние ще купим автобус. Откриха сметка, в която към днешна дата (б.р. - 15 октомври) още има... 57 лева. Ще купя и автобус", заяви Ганчев.
В близко време се очаква и развитие около базите на ЦСКА. В кратки срокове би трябвало да бъде учредено съвместното дружество между клуба и държавата с име Спортни имоти "Българска армия", след което ще се пристъпи към реконструкция на стадиона. В дейностите по "Армията" и базата в Панчарево се планират инвестиции за десетки милиони левове.