Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА на бунт за тв правата

ЦСКА на бунт за тв правата

07-07-2019 Тема спорт

Клубът с писмо до БФС заради четворен конфликт на интереси

ЦСКА е изпратил ултимативно писмо до БФС на 5 юли, с което иска преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон, съобщи „Труд”. Причината – четворен конфликт на интереси в контракта на централата с фирмата носител на правата – „Футбол Про Медия“. По тази причина червените са афиширали намерение да сезират и УЕФА.
В своето писмо до БФС ЦСКА посочва, че е налице четворен конфликт на интереси. С данни от Търговския регистър клубът съобщава, че Кирил Домусчиев управлява Лудогорец като участник в Първа лига и Купата на България, държи телевизионните и рекламните права на първенството чрез своята фирма „Футбол Про Медия“, вече е собственик на излъчващата първенството „Нова Броудкастинг Груп“ и четвърто – член е на изпълнителния комитет на БФС.
Договорът за тв правата е подписан на 9 февруари 2015 година и важи за всички сезони до 2021-а.
ЦСКА се заканва да предприеме конкретни действия по сезиране на компетентни европейски органи и УЕФА. Армейците посочват още, че желаят да сключат договор с друга телевизия за телевизионни и рекламни права. Ръководството на ЦСКА вече е провело разговори в тази насока с конкретна медия, но не конкретизира за коя става въпрос.
Във въпросното писмо червените изказват и твърда готовност да поемат задължението да предоставят на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа лига, Купата на България и Суперкупата на България от сезон 2019/20 г.
От ЦСКА отказаха коментар за „Труд“ на писмото. Главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов е в чужбина и не е взимал отношение по темата. А поне на този етап от „Армията” се въздържат от обявяване на позицията си в официалния сайт cska.bg.
По силата на договора за тв правата за миналия сезон родните клубове и БФС са си поделили 6 млн. лева. 10% от сумата отива във футболния съюз, а останалата се разпределя между отборите. За оставащите два сезона от договора сумата ще бъде 6,5 млн. лв.