Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

03-05-2018 ЦСКА подготвя мащабен ремонт на „Васил Симов”

ЦСКА подготвя мащабен ремонт на „Васил Симов”

03-05-2018 Хари ЛАТИФЯН

Ръководството на ЦСКА има план за извършване на мащабен ремонт на зала „Васил Симов” това лято. Шефът на тима Александър Попов е готов с проект, който да преобрази остарялото съоръжение и да направи така, че да отговаря на всички критерии за домакинства в Суперлигата. Включително за полуфинали и финали. През тази пролет червените не успяха да играят в своята зала срещу Монтана и Нефтохимик в битката за титлата и бяха принудени да домакинстват в „Христо Ботев”. Причините – на първо време по-малкият капацитет от минималния изискуем от 800 места, както и липсата на втори изход, откъдето да напуска публиката на гостуващия отбор и съответно да бъде използван като авариен такъв.
Наскоро армейците правиха ремонт на съоръжението си, включващ обновяване на съблекалните и вътрешно боядисване. Той бе на стойност 100 хиляди лева, но сегашният ще бъде още по-сериозен.
За да се осъществи планът обаче, в ЦСКА държат да подпишат нов договор за концесия за 10 години. Настоящият такъв изтича след 4, което не удовлетворява Попов и ръководството на армейците. „Васил Симов” бе прехвърлена от Министерството на спорта към дружеството „Сердика спортни имоти”, което е един вид дъщерно на ведомството. С прехвърлянето обаче срокът на контракта се запази.
„Надяваме се на среща с ръководството на „Сердика спортни имоти”, за да подпишем нов договор. Искаме да имаме някаква сигурност за малко по-далечно бъдеще, за да стартираме подобен ремонт. Омръзна ни всяка година да търсим зала за плейофите и да ни се обяснява, че „Васил Симов” не отговаря. Ще направим така, че да изпълним критериите, но няма как да вложим толкова сериозни средства, без да имаме някакво спокойствие, че след 3 години няма да ни кажат „довиждане”. Дано възможно най-скоро стигнем до нов договор и започваме работа”, сподели пред „Тема Спорт” Попов.