Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА трябва да наложи своя стил

ЦСКА трябва да наложи своя стил

06-04-2018 Аспарух Н??КОД??МОВ

Двата най-добри отбора в България се срещат в Разград в първата ключова битка за определяне на ??ампиона. Победа ще даде сериозно самочувствие в следващия директен спор на 5 май. ЦСКА се превърна в много опасен отбор, но Лудогорец не може така лесно да сдаде титлата. Предимството на ЦСКА ще е 12-ият играч - публиката. Убеден съм, че отборът ще има много привърженици в Разград, и то не само в сектора за гости, но и по другите трибуни.
Чисто спортно-технически Лудогорец е по-сработеният отбор, но ЦСКА

вдигна темпото в
точния момент

Червените се представиха доста добре срещу Ботев (4:1), показаха ритъм в играта въпреки липсващите титуляри. Конкуренцията в ЦСКА става все по-голяма, а това бе елемент, по който отборът отстъпва??е на Лудогорец в предходните сезони.
В Разград се освободиха от всички странични ангажименти - Лига Европа и купата, и са съсредоточени само върху първенството. Точно по тази причина напрежението в мача ще е в Лудогорец, и то ще е доста голямо. Знаем колко е важно за Разград всяка година да си защитава титлата, а всяка гре??ка до края на сезона може да се окаже фатална. Още повече ако е срещу ЦСКА. На „Армията” са по-спокойни, защото, дори и да се издънят в първенството, за тях остава резервният вариант с купата. При Лудогорец тази алтернатива я няма. Единственото предимство на Лудогорец е, че до двубоя на 5 май ще има по-малко мачове от ЦСКА, а червените ще трябва да мислят и за купата. Сблъсъкът навръх 70-годи??ния юбилей очаквам да е най-ре??аващият за титлата.
Приоритетът на този етап в ЦСКА е да не загуби в Разград и по този начин да си остави отворена вратата за атака на върха. ЦСКА не бива да се съобразява със съперника, а да му наложи волята и стила си. Според мен отборът не трябва да отстъпва от своя начин на игра. Да не се съобразява с Лудогорец, а да му налага правилата. Хубавото за ЦСКА е, че съперникът няма да играе дефанзивно и това ще отвори повече пространства за бързите крила на червените.
Да се надяваме и на обективно съдийство.

Ком??ията
на Разград

от Шумен Станислав Тодоров е сред опитните рефери и да се надяваме, че няма да се изложи. Знаят се историите между Тодоров и ЦСКА. Редно е да са останали в миналото.
Всички погледи в Разград обаче ще са насочени към Каранга. Убеден съм, че към него ще има провокации. Още повече че много от играчите на Лудогорец говорят езика на Каранга, което означава, че той може да бъде дразнен още по-лесно. Видя се, че Фернандо понякога се подвежда, така че трябва да е максимално концентриран върху играта, а не да влиза в разправии. Трябва да запази хладнокръвие.
Хубаво за ЦСКА е, че се видя, че може и без Каранга. Срещу Ботев отборът игра много разнообразно и разчупено. Преди само се центрира??е към бразилеца, докато в мача с Ботев топката бе свалена на земята и се играе??е по-бързо. Фланговете също работеха много добре. Каранга си е Каранга, но и други могат да вкарват голове. В крайна сметка ключов за победата в Разград ще е колективът - отборът, който действа като юмрук, ще спечели. ??ндивидуалностите остават на заден план в тези двубои.
Ако аз бях треньор на ЦСКА, по никакъв начин не бих надъхвал играчите. Те разбират

значимостта
на срещата

По-важното е да се избере правилната тактика и да се обясни на футболистите какво трябва да правят. Да са спокойни и уверени. Нещата опират най-вече до дисциплина и спазване на указанията. Няма какво да ги убеждава?? и мотивира??.
??ска ми се в Разград да видя мач между джентълмени и да се получи спортсменска и честна битка. Това са най-добрите футболисти в България и е редно да изнесат най-качествената продукция в първенството. Дано след двубоя да не се коментира съдийството, а играта на двата отбора.