Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

09-06-2020 Черно море може да напусне първенството

Черно море може да напусне първенството

09-06-2020 Тема спорт

Черно море може да напусне първенството и да не бъде част от Суперлигата през новия сезон. Това обяви пред „Тема Спорт” президентът на моряците Красимир Илиев. Бившият шеф на НВЛ, който бе избран за член на УС на федерацията, изрази съмнение, че зад решението за увеличаване на елита и създаване на две осмици в него, стоят клубни, а не волейболни интереси.
„Този мач сме го играли преди години. Стартирахме с 8 отбора, поетапно станахме 12 и това е най-удачната формула. Сега ще се съберат отбори с малки бюджети, на които ще им е още по-трудно да играят, защото ще трябва да отделят повече пари за пътувания. Отделно, това решение се обезсмисля, тъй като няма да има никаква атракция в тези мачове във втората осмица. Не може да се гласува подобно нещо за предстоящия сезон, предвид че няма никаква програма – идва някакво предложение, но то не е обмислено, няма обосновка на предложението, какво и как ще се случва?! Може да има, може и да няма, твърде много неясноти. Нито се знае броят на мачовете, предлагат се допълнителни турнири… Може да има добра идея, но сега в момента това е бомба със закъснител, която ще избухне рано или късно. Отделно – не е честно последните два отбора от първата осмица да играят с водещите и после да не участват в плейофи, а първите два от долната група да се включат. Тук ми се струва, че има клубни интереси, а не волейболът да е водещ. Ако ще се прави подобно нещо, то трябва да е за следващия сезон, за да се обмисли добре. Да, Черно море може да не играе в този формат. На мен ми прилича на завера. Първата ми реакция бе веднага да пусна писмо, че няма да участваме, но още не съм взел окончателно решение. Може да извадя отбора или пък да играем само с юноши”, сподели Илиев.
Той допълни, че гласуване с 6-5 за толкова важна промяна не трябва да се приема като меродавно, още повече че е липсвал представител на Дунав, а русенци е можело да изравнят вота. Шефът на варненци каза още, че в понеделник УС на федерацията може да отмени решението на комисията, но това също ще създаде проблеми. „Гласуват отбори, които може би предварително са се разбрали какво да направят, и нищо хубаво не се решава така. Как е възможно да се бориш да не изпаднеш през сезона и след това да ти казват – изпадналите остават. Тогава за какво си играл? Когато аз бях председател, правехме стратегия за години напред, а не от днес за утре. И предварително се знаеше какво ще правим. Представете си - един отбор прави силна селекция, но играчите му се разболяват. И губи мачовете за първата осмица и отива във втората. Е, този отбор за какво ще харчи половин година пари? На решенията липсват аргументи. Без да знаем каква цел гоним, вземаме решения, които после се чудим как да коригираме. Само защото на някого му е удобно така. Не може да вървим напред, ако работим по този модел”, каза още Красимир Илиев.