Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Черно море - напред за 0:0, отзад каквото стане

Черно море - напред за 0:0, отзад каквото стане

29-03-2013 Йордан ФОТЕВ

Черно море е опрян до стената. Моряците се докараха до там, че точка срещу Левски няма как да ги устройва. Нужна е победа. Те отчаяно се нуждаят от увеличаване на актива си, който замръзна с идването на студените месеци. Пролетта вече настъпва. Ако с нея не тръгне напред Черно море, догодина Варна може да няма представител в А група. За първи път от 18 години насам.
За „съжаление“ на Гонзо и компания трябва да отбележи?? поне един гол, за да се поздрави?? с успех.
Ако бяхме сред малко по-развитите страни, сега щяха да се вихрят страхотни залози, кога някой от Черно море ще успее да уцели вратата. То бива пропуски, то бива су??а, ама като тази във варненския клуб рядко се среща. Каква ирония. Един от най-резултатните нападатели в България през последните 20-тина години води един от най-яловите отбори. Напук на желанието на Гонзо, моряците вече са вис??и професионалисти в тактиката „напред за 0:0, отзад каквото стане“. Напред Черно море играе отлично за 0:0. Отзад обаче, не става. Все ще се намери някой, който да ритне топката и да преодолее много талантливия Георги Китанов. ?? така моряците нижат загуба след загуба.
Споменахме напук на желанието на Гонзо, тъй като той обяви големи планове, идвайки край морето. Първа точка от програмата му гласе??е отборът да заиграе красив и резултатен футбол. Само че, атаката му не функционира. От началото на сезона нападателите на Черно море са вкарали мижавите 4 гола. А всеки от тях е в суха серия. Далеч сме от мисълта да обвиняваме само нападателите за липсата на голове. Ясно е, че те са зависими от хората зад тях. Факт е обаче, че правят не малко пропуски от 100-процентови ситуации. В това отно??ение лидер е Мирослав Манолов. През миналата кампания той се върна с гръм и трясък след дълго лекуване на контузия и набързо набута 7 попадения. Сега обаче не може да се разпи??е цели 824 минути. След него са Георги Божилов, ??лиян Капитанов и Хермес Паломино.
?? тук идва ролята на Георги ??ванов. До този момент не става ясно какво точно прави Гонзо за прекратяването на тази голова су??а. Той знае как се бележи, но досега по никакъв начин не е доказал, че може да ре??и проблемите. Манолов например, бе основна част и от „бронзовия“ отбор на Никола Спасов. Божилов стигна дори до националния тим преди 1,5 години, а от Паломино точно Гонзо има болезнен личен опит от престоя си в Левски. Логично е да се замислим, дали проблемът не е в треньора? След контролата със Светкавица преди седмица той направи меко казано странно изказване – „чисто психологически всеки сам трябва да се справя“. Въпросът е тогава къде е ролята на треньора, ако футболистите сами трябва да ре??ават проблемите си. Нима това не е една от задачите му? Добрият треньор не само тренира играчите, определя състава и размахва строго пръст. Той трябва и да е психолог. Да умее да изкара най-доброто от възпитаниците си, да знае какво се случва в главите им и да ги вади от дупките, в които изпадат. Така че, головата су??а на Черно море се дължи колкото на нападателите, толкова и на Георги ??ванов. Че даже и повече. Дано Гонзо го осъзнава и дано намери правилното ре??ение на проблема. В противен случай, той ще изяде главата му.

Хермес Паломино
12 мача, 2 гола
Последен гол: 27 октомври 2012 г.
Суха серия: 181 минути

Мирослав Манолов
16 мача, 1 гол
Последен гол: 21 октомври 2012 г.
Суха серия: 824 минути

Георги Божилов
17 мача, 1 гол
Последен гол: 5 октомври 2012 г.
Суха серия: 719 минути

??лиян Капитанов
10 мача, 0 гола
Последен гол: 19 май 2012 г.
Суха серия: 528 минути

Атанас ??лиев
4 мача, 0 гола
Последен гол: 14 май 2012 г.
Суха серия: 83 минути