Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Чужденец - друг вариант няма

Чужденец - друг вариант няма

02-06-2018 Жаклин М??ХАЙЛОВ

Случващото се около треньорския пост в ЦСКА започва да се превръща в най-голямата загадка, която бг футболът е произвеждал в последно време. Любопитството преминава вече всякакви граници, а насоките са коя от коя по разнопосочни.
Като опитен наблюдател застъпвам мнението, че най-важният фактор в клуба много внимателно обмисля следващия си ход, защото най-добре от всички знае, че една евентуална гре??ка с назначението на треньор може да коства целия следващ сезон. А ЦСКА ще влезе в сезон 2018-19 година с три големи цели – титла, купа и място в групите на Лига Европа. Може и да стане, може и не, но този, който кара влака в ЦСКА, е наясно, че няма право на треньорска смяна поне до края на април следващата година. Долу-горе както стана със Стамен Белчев.
При така създалата се ситуация верен ход с български треньор не съществува. Това е нелицеприятен извод, който говори много точно какви треньори имаме в България. Едно време за място в ЦСКА има??е поне пет кандидати с топвизитки и поне още десетина мераклии с големи амбиции. Сега всичко се сведе до Младенов, Пенев и Балъков, а Тома?? дори не го приеха насериозно. С първите трима Ганчев е работил и, изглежда, не свързва бъдещето на клуба с тях. Не е невъзможно някой от 3-те имена да поеме отбора, но е напълно ясно, че това ще се направи като резервен вариант.
Реалният кандидат за мястото обаче е от чужбина и вероятно доста имена са сондирани и щом досега няма обявен, може би се удря на камък. Това обаче не означава, че няма да бъде намерен чужденец, просто го търсят доста внимателно. ?? публиката, както и медиите трябва да чакат и да импровизират.