Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Чужди клубове готвят  оферти за играчи на ЦСКА

Чужди клубове готвят оферти за играчи на ЦСКА

20-03-2017 Тема спорт


Няколко чуждестранни клуба проявяват интерес към играчи на ЦСКА. Сред състезателите, които са наблюдавани, са централният бранител Рафа Перес и крилото Густаво Кулма. Двамата колумбийци са сред 10-те полеви футболисти с най-много участия за червените през сезона. Те бяха титуляри и в последните два мача. Кулма е водещ реализатор в отбора с 5 гола. Той е използван както по двата фланга на атаката, така и на върха на нападението. Преди малко повече от месец сериозен интерес към колумбиеца имаше от клуба от неговата родина – Милионариос. До сделка обаче не се стигна. Сега той е следен от други два отбора, които през лятото могат да излязат с оферти към ЦСКА за правата му.
Рафа Перес, който възвърна титулярната си позиция в ядрото на ариергарда, пък е наблюдават от клубове от Русия, Украйна и Турция.
През зимата ЦСКА продаде двама футболисти. Диого Виана премина в елитния португалски Беленензес, а Преслав Йорданов в казахстанския Ордабаси.
В същото време синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева коментира наближаващия търг за активите на дружеството. Продажбата ще е на 30 март (четвъртък), два дни преди мача с Лудогорец. Тя ще се проведе в лявото крило на администрацията на „Армията”. Оферти се приемат от 13:00 до 14:00 часа и се разглеждат на място. Стойността на активите е 1 646 325 лв. Ако не се появят кандидати на първия търг, се провежда втори, а тогава за активите ще се търси 80% от първоначалната сума (1 317 060 лв.).
„Все още никой официално не е проявил интерес. Очаквам това да се случи след 27 март. Ценните активи могат да бъдат разгледани и без моя помощ. Емблемите са достъпни в Патентното ведомство, а за земите има нотариални актове, в които са описани подробно. Не вярвам някой да поиска да разгледа старите служебни автомобили, автобуса на школата, както и екипировката от минали сезони. Те са оценени на смешни суми, истински важното са само емблемите и земите”, коментира Милева.
„Аз не търся произход на парите, които ще бъдат платени на търга. Това вече си преценява съдът”, добави синдикът.