Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Шефовете ядосани на Славиша

Шефовете ядосани на Славиша

07-01-2021 Тема спорт

Шефовете на Левски са останали изключително неприятно изненадани от откритото писмо на треньора Славиша Стоянович. На последния Управителен съвет началниците на клуба от „Герена“ обсъдили с кисели физиономии самоволната проява на сърбина със словенски паспорт, който в обширно обръщение критикува липсата на комуникация и отбелязва неправилното структуриране на клуба. Част от стрелите косвено са към Павел Колев, с когото Славиша Стоянович не си е разменил и едно изречение, след като се върна на „Герена“ по покана на Наско Сираков. Нещо повече – треньорът е подписал договора си, като е предал папката на напускащия изпълнителен директор през секретарката и пак през нея го е получил с печат на клуба.
Собствениците са били наясно, че изпълнителният директор и треньорът не се понасят, но при назначаването на Славиша се е имало предвид, че Павел Колев ще напусне поста си около Нова година. Едва след като директорът депозира оставката си, Стоянович написа писмото, в което, меко казано, критикува организацията в клуба или по-точно липсата на такава.
Членовете на Управителния съвет са останали изненадани, че треньорът е изложил план и програма за развитие на клуба, като в текста има забележки и изисквания, които далеч надхвърлят задължения на Стоянович, а и по принцип на всеки треньор на сините. Претенциите на наставника са и относно наличния потенциал в съблекалнята. Критикува се начинът, по който се е правила селекцията. А лятото този процес се движеше от собственика Наско Сикаров.
Членовете на УС са били доста ядосани на соловата проява на треньора, който е разпратил писмото до медиите, а не до канцелариите на Левски. Твърдо вероятно е тихият конфликт да доведе до обтягане на отношенията между двете страни. Снощи дори се появиха твърдения, че Стоянович няма да изведе днес тима за първа тренировка.