Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

17-01-2020 Шефски трусове в спорта на БНТ и Нова телевизия

Шефски трусове в спорта на БНТ и Нова телевизия

17-01-2020 Тема спорт

Сашо Йовков бе освободен след 30 години, Витомир Саръиванов прави „Голям шлем“

Шефски трусове белязаха изминалата седмица в две от водещите телевизии у нас – БНТ и Нова тв. И двете медии останаха без ръководителите на спортните си отдели.
Сашо Йовков бе освободен на 14 януари от длъжността шеф на дирекция "Спорт" в БНТ с решение на Управителния съвет. Последната му изява бе волейболната олимпийска квалификация в Берлин, която бе предавана по БНТ 3.
"Той беше в изпитателен срок от 6 месеца и Управителният съвет реши да не подновява договора му", каза генералният директор на медията Емил Кошлуков. Причината е несправяне със задълженията.
"Изтече изпитателният ми срок. От близо година съм в години за пенсия и смятам да подам документите си за пенсиониране. Не съм обиден на никого. За мен БНТ остава кауза", каза Йовков пред в. "24 часа".
Малко след като бе избран за генерален директор, Емил Кошлуков създаде нова дирекция "Спорт" и покани за неин ръководител известния спортен журналист.
Сашо Йовков работи в Българската национална телевизия 30 години, като кариерата му започва в Ефир 2. През 2017 година бе сред кандидатите да оглавят БНТ. Тогава той поиска СЕМ да инициира нов медиен закон и увеличаването на мандата на генералния директор от 3 на 5 години. През миналото лято Йовков отново бе сред кандидатите за шеф на БНТ. По време на финалното прослушване той получи 2 гласа от СЕМ, а основният му конкурент за поста Емил Кошлуков взе 3 и така оглави БНТ.
Витомир Саръиванов пък ще е новият директор на спортната редакция в Нова телевизия, съобщава Lupa.bg. Журналистът ще поеме поста от досегашния шеф Веселин Василев. До дни се очаква и официалното съобщение за рокадата. Засега не са ясни причините за промяната на върха в спорта на Нова тв. Според информации става въпрос за засегнати корпоративни интереси.
През август 2019-а конфликт на интереси сложи край на кариерата на Витомир Саръиванов в БНТ. Така само година след като стана шеф на спорта в държавната медия, журналистът се раздели с поста си.
Малко повече от година по-рано, през юни 2018-а, Витомир се раздели с bTV. Договорът на спортния журналист би прекратен изненадващо и той намери пристан в държавната телевизия. Така Саръиванов ще е притежател на т.нар. Голям шлем, като ще е оглавявал спортните отдели на трите водещи медии – БНТ, bTV и сега Нова телевизия.