Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Шефът на съдиите: Тъчреферът трябва да получи  бонус за гола на Черно море

Шефът на съдиите: Тъчреферът трябва да получи бонус за гола на Черно море

10-04-2017 Виктор ГЕЦОВ

Председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров се възползва от правото си на отговор във връзка с призивите за оставка. Пред „Тема Спорт” той заяви, че голът на Черно море срещу ЦСКА е напълно редовен.
„Приканвам всеки, който желае да коментираме съдийството, първо да седне с нас, да изнесем по една презентация за правилата и едва тогава да ми искат оставката. Моята задача е да се спазва феърплеят и правилата на играта футбол. Когато съдиите грешат - получават санкции. Каквато получи асистентът от мача ЦСКА - Лудогорец (б.а. - Веселин Мишев). Няма да кажа каква е, защото не обявяваме наказанията. Сега разбирам, че от ЦСКА имат претенции при гола на Черно море. Напротив, страничният съдия (б.а. - Мартин Венев) по стандартите на УЕФА трябва да получи бонус, защото отсъди по най-новите изисквания на правилото на засадата”, категоричен бе Петров.
„Имам голямо уважение към Стойчо Стоилов. Той е много добър мениджър. Доведе футболисти, които повишиха нивото на първенството. Но когато се касае за съдийство и правилата на играта, аз отговарям. Особено по правилото за засада аз мога да претендирам, че съм компетентен специалист. Не може, когато нещата са точни, да търсим под вола теле”, добави Петър Петров, а от думите му става ясно, че няма никакво намерение да си подава оставката.