Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Шеф в Левски обещава козирка на

Шеф в Левски обещава козирка на "Герена"

29-07-2020 Тема спорт

Минко Герджиков има предложения и за оптимизиране на бюджета

Вчера започнаха интервютата с номинираните за членове на новия Управителен съвет на Левски. Той предстои да бъде назначен от Надзорния съвет, в който влизат Наско Сираков, Константин Папазов и представителят на привържениците Петър Ганев. Предложението на Сираков е УС да бъде от 5-има членове, а в него да влязат Павел Колев, Константин Баждеков, Минко Герджиков, Илия Христов и Ивайло Цветков-Нойзи. За да бъде някой одобрен, то трябва да получи пълно единодушие от 3 гласа според устава на клуба.
Политикът Минко Герджиков, който и досега бе част от управата, разкри, че ще задвижи процедурата по поставянето на козирка на сектор А на стадион "Георги Аспарухов". На въпрос: "Какъв очаквате да бъде вашият принос към Левски в следващата една година, ако бъдете избрани?", той заяви пред levski365.com: "Моят конкретен принос в следващата година го виждам най-вече по отношение на инфраструктурата. Трябва да се задвижи проектът за поставяне на козирка на Сектор А, защото проблемите там започват да се увеличават. Имам опита, с който клубът може да се справи с всички административни процедури. На второ място виждам своята роля и при контакта с държавните институции по различни въпроси. Имам и огромен опит в управлението на огромни бюджети от времето ми в Столичната община и смятам, че в това отношение ще бъда полезен в това Левски да оптимизира своя. Надявам се да успея да привлека и спонсори, така както съм го правил в миналото", заяви Герджиков.
По привличането на спонсори ще работи и бившият финансов и изпълнителен директор Константин Баждеков. "Считам, че ще бъда полезен в две насоки. Първата е, че смятам да ангажирам мои контакти и приятели с осигуряването на финансови средства за клуба. Втората насока е да бъда полезен с огромния си опит от миналото. Зная как може да се оптимизира бюджетът на Левски както по отношение на разходите, така и на приходите. Имам конкретни идеи, които да се приложат", каза той пред levski365.com.