Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Шеф в Левски обещава козирка на

Шеф в Левски обещава козирка на "Герена"

29-07-2020 Тема спорт

Минко Герджиков има предложения и за оптимизиране на бюджета

Вчера започнаха интервютата с номинираните за членове на новия Управителен съвет на Левски. Той предстои да бъде назначен от Надзорния съвет, в който влизат Наско Сираков, Константин Папазов и представителят на привържениците Петър Ганев. Предложението на Сираков е УС да бъде от 5-има членове, а в него да влязат Павел Колев, Константин Баждеков, Минко Герджиков, Илия Христов и Ивайло Цветков-Нойзи. За да бъде някой одобрен, то трябва да получи пълно единодушие от 3 гласа според устава на клуба.
Политикът Минко Герджиков, който и досега бе част от управата, разкри, че ще задвижи процедурата по поставянето на козирка на сектор А на стадион "Георги Аспарухов". На въпрос: "Какъв очаквате да бъде вашият принос към Левски в следващата една година, ако бъдете избрани?", той заяви пред levski365.com: "Моят конкретен принос в следващата година го виждам най-вече по отношение на инфраструктурата. Трябва да се задвижи проектът за поставяне на козирка на Сектор А, защото проблемите там започват да се увеличават. Имам опита, с който клубът може да се справи с всички административни процедури. На второ място виждам своята роля и при контакта с държавните институции по различни въпроси. Имам и огромен опит в управлението на огромни бюджети от времето ми в Столичната община и смятам, че в това отношение ще бъда полезен в това Левски да оптимизира своя. Надявам се да успея да привлека и спонсори, така както съм го правил в миналото", заяви Герджиков.
По привличането на спонсори ще работи и бившият финансов и изпълнителен директор Константин Баждеков. "Считам, че ще бъда полезен в две насоки. Първата е, че смятам да ангажирам мои контакти и приятели с осигуряването на финансови средства за клуба. Втората насока е да бъда полезен с огромния си опит от миналото. Зная как може да се оптимизира бюджетът на Левски както по отношение на разходите, така и на приходите. Имам конкретни идеи, които да се приложат", каза той пред levski365.com.