Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Юлиян Инджов: Чужда фирма ще управлява стадиона

Юлиян Инджов: Чужда фирма ще управлява стадиона

19-10-2019 Виктор ГЕЦОВ

Един от собствениците на ЦСКА - Юлиян Инджов, говори пред "Тема Спорт" относно плановете на клуба за новия стадион. Той заяви, че всичко между армейците и държавата е наред и през следващата седмица съвместното дружество би трябвало да бъде гласувано от Министерския съвет. Инджов засегна и срещата с привържениците в офиса на Гриша Ганчев, проведена във вторник.
"Нещата около съвместното дружество с държавата се движат. Правителството и общината са дали зелена светлина. Очакваме до изборите всичко да се финализира. Процесите не ги свързваме с изборите, просто така идват като административни срокове. Другата сряда очакваме дружеството да бъде гласувано", каза Инджов.
"Готови сме с конкретен проект за стадиона. Имаме фирма оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и след това ще го мениджира. Това е международна компания с много сериозен опит по цял свят. Те мениджират над 80 стадиона в Европа и света. Тази фирма ще избере изпълнителя за построяването на стадиона. Възможно е изпълнителят да бъде чуждестранна фирма, а не българска. Операторът на стадиона ще организира процедурата и ще избере изпълнителя. С други думи - мои фирми няма да строят "Армията", допълни Инджов.
"Стадионът ще бъде проектиран и построен по всички правила на ФИФА и УЕФА и едновременно с това ще е в помощ на клуба, като ще носи приходи. Има още някои технически съображения за изчистване, преди да представим предложението на въпросната фирма пред широката общественост. Ще поканим и журналистите и ще се види какво имаме предвид. Въпросът е само да мине административната процедура", каза още Инджов.
На въпрос дали има разбирателство между ЦСКА и държавата как точно да се осъществи реконструкцията на "Армията" строителният предприемач отговори: "Има разбирателство, това е техническо решение и няма проблем".
По отношение на срещата с феновете, на която присъства и самият Инджов, той заяви: "Считам, че такъв тип срещи трябва да се правят по-често. Вината донякъде е наша, защото привържениците трябва да се запознават с намеренията на ръководството на клуба. В крайна сметка всичко, което се прави, е за тях. Получихме много конструктивни предложения от тяхна страна. Разбира се, че има такива, които ще използваме. Няма да ги назовавам, за да не ги прихване конкуренцията", допълни Инджов.
"За финал - нека се надяваме, че футболно ще се развиваме във все по-ускорени темпове. Искаме да зарадваме феновете с добри игри и добро представяне на международната сцена", каза още Юлиян Инджов.

Албентоса: ЦСКА ми
върна радостта от футбола

Бранителят на ЦСКА Раул Албентоса даде любопитно интервю за испанското Radio Galega. Основните теми на разговора бяха две - престоят му на "Армията" и този в Депортиво Ла Коруня (2016-2018).
"Много се радвам, че в ЦСКА си върнах радостта от футбола. Имах нужда да премина в отбор, който води играта в мачовете и печели често. Последните години в Депортиво бяха страшно тежки, защото имахме много малко победи и това тежи на всеки футболист. А сега отново съм онзи Раул, който изпитваше удоволствие от футбола", сподели Албентоса.
"В Ла Коруня се страхувах да тренирам и да играя. Беше изключително трудно време. Доста често се прибирах вкъщи със сълзи на очи, защото получавах унищожителни критики. Бях малтретиран от пресата. Никога не съм се крил от клубни събития или разговори с медиите. Футболът винаги е бил моята страст, но онзи период бе изключително тежък. Въпреки всичко пазя прекрасни спомени от Ла Коруня, защото там спечелих много приятели и имаше хубави моменти. Преди да стартира последният ми пълен сезон там - 2017/18 г. (б.р. - Депор тогава е в Примера), имах предчувствие, че ще изпаднем в Сегунда. Още тогава исках да си тръгна, но от ръководството ме спряха. В момента Депор е във водовъртеж и измъкването е много трудно. Времената, когато отборът стана шампион на Испания, са далеч (през 2000 г.), сега реалността е, че е на дъното на втора дивизия. Дано да се измъкне оттам, защото ме боли за клуба", допълни Албентоса.