Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Янкова аут от европейското

Янкова аут от европейското

02-05-2017 Тема спорт

Единственият български медалист от олимпиадата в Рио при борците – Елица Янкова, няма да вземе участие на европейското първенство в Нови Сад. Бронзовата от ??грите при 48-килограмовите не успя да се възстанови от контузия в коляното, която получи в началото на годината. Така стар??и треньорът на жените Петър Касабов ще трябва да разчита на нейно място да се включи Миглена Сели??ка, която е трикратна европейска ??ампионка, но за девойки.
Другият голям отсъстващ за България на първенството, което стартира днес в Сърбия, ще бъде Владимир Дубов (57) при свободняците. Петият от Рио също се оплаква от травма, като се очаква да се завърне на голямата сцена за световното в Париж в края на август. Той ще бъде заменен в състава на Серафим Бързаков от Мехмед Фераим. При класиците няма подобни проблеми. На европейската сцена след 4 години отсъствие ще се завърне ??во Ангелов. Шампионът от 2013-а не се е борил на първенство на Стария континент именно от завоюваната титла в Тбилиси. Европейското стартира днес, като на тепиха ще излязат Фераим и Георги Средков (86), както и Сели??ка и Тайбе Юсеин (63).
Междувременно в Нови Сад се проведе Общо събрание на централата на Стария континент. На него Цено Ценов бе избран за ??ести пореден мандат за председател. Доайенът на спортните управленци в целия български спорт ще продължи да оглавява централата до 2020 година, след като получи абсолютния вот на всички 39 делегати. Той оглавява европейската борба от 1996-а, като миналата година бе избран и за първи вицепрезидент на Международната федерация.

Съставите на България за европейското първенство
Свободен стил: Мехмед Фераим (57), Димитър ??ванов (61), Борислав Новачков (65), Николай Куртев (70), Светослав Димитров (74), Георги Средков (86), Михаил Ганев (97)
Жени: Миглена Сели??ка (48), Биляна Дудова (55), Мими Христова (60), Тайбе Юсеин (63), София Георгиева (69), Габриела Пейчева (75)
Класически стил: ??во Ангелов (59), Дейвид Димитров (66), Тарек Абделслам (75), Даниел Александров (80), Николай Байряков (85), Пламен Та??ев (98), Милослав Методиев (130)