Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

17-11-2016 13 хиляди изпратиха грациите в последното им ??оу

13 хиляди изпратиха грациите в последното им ??оу

17-11-2016 Тема спорт

Най-обичаният български ансамбъл по художествена гимнастика в последните години се разделя с родната публика с грандиозно ??оу в "Арена Армеец" тази вечер. Пред препълнените трибуни в столичната зала бронзовите медалистки от Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и момичетата, които помогнаха за спечелването на 81 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства и големи форуми - Катрин Велкова, Елена Тодорова и Цветелина Стоянова, ще си кажат "сбогом" с публиката.

Цвети Стоянова, която пропусна ??грите в Рио е в залата заедно с приятеля си Александър Любенов и ще изгледа представянето на съотборничките си.

Спектакълът започна с общо изпълнение на седемте (без Цвети Стоянова), облечени в черни нестандартни екипи. След това прожектираха видео и всяка една от тях разказа за първите си спомени в гимнастиката. На екрана вървяха и снимки от детските им години в гимнастиката. ??лияна Раева разказа за растежа на отбора. След това Владимир Ампов-Графа поздрави момичетата със свои изпълнения.

Първото индивидуално изпълнение на сцената за вечерта поднесе Катрин Велкова, която бе??е подкрепена от осем от малките грации от Локомотив, където в момента е треньорка.

Елена Тодорова накара зрителите по трибуните първо да затаят дъх по време на магнетичното й изпълнение, а след това и бурно да я аплодират. Тя се появи на сцената с маска и черна пелерина. Тодорова бе??е определена от Раева и Ананиева като най-смелата в изпълненията на най-сложните елементи.

Ренета Камберова, определена от ??на Ананиева като нейната дясна ръка, показа цялата нежност на художествената гимнастика със своето изпълнение на фона на "Лунната соната". В началото съчетанието започна под звуците на живо изпълнение на флейта.

Волейболната легенда Владимир Николов също направи емоционален поздрав към гимнастичките, като един от гвоздеите на изказването му бе??е, че когато е започнал кариерата си, момичетата не са били родени, а това лято са се пенсионирали заедно. Завър??и с думите: "Благодаря ви, момичета. България се гордее с вас и ви обича."

Силни аплодисменти си заслужи и капитанката на отбора Михаела Маевска, определена от Раева като човекът-отбор. Тя поднесе на зрителите в "Арена Армеец" драматично и много динамично съчетание.