Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой 8-те милиона тръгват към кредиторите от понеделник

8-те милиона тръгват към кредиторите от понеделник

01-11-2019 Тема спорт

Сагата с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД приключва в понеделник. От 4 ноември нататък синдикът Дора Милева ще може да започне разпределянето на 8-те милиона лева към кредиторите. Срещу решението на съда до крайния срок на 29 октомври не постъпи нито една жалба. СГС обаче ще нареди официално парите да тръгнат към кредиторите в понеделник. По този начин съдът се застрахова, в случай че някой е изпратил оспорване по пощата. Според запознати такива жалби няма, така че на 4 ноември всичко би трябвало да приключи.
Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред „Тема Спорт” по този повод: „Съдът ще изчака до понеделник да не би да има някоя жалба, изпратена по пощата, но не е известно да има такава. Сметката за разпределението на парите ще влезе в сила на 4 ноември и синдикът веднага ще може да започне да изплаща средствата към кредиторите. Искам изрично да подчертая, че ЦСКА няма нищо общо с този процес. Нямаме никакво влияние и не зависи от нас. Ще започнат въпроси по тази тема, но нека не се спекулира. Ние сме платили парите, а разпределението им не зависи от нас”, каза Трендафилов.
„За жалост се узаконява една грандиозна манипулация. Както многократно изтъкнахме, ЦСКА плаща за имотите край морето, които няма да станат собственост на клуба. В името на ЦСКА обаче ръководството реши да преглътне това. Става въпрос за безпрецедентен случай, но... Имахме възможност да обжалваме, но се отказахме. Въпреки този сериозен дефект в цялата процедура ще оставим нещата да бъдат завършени. Но смятам, че действията на съдията и синдика по делото трябва да се разгледат внимателно и органите да се самосезират, защото, пак казвам, сигурно няма друг такъв случай в историята - да платиш за нещо, което няма да стане твое”, подчерта Трендафилов.
8-те милиона лева бяха платени от „Ред Енимълс” още на 11 октомври 2018 г. и с тази сума ще се покрият близо 40% от дълговете на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Подобно удовлетворение на кредиторите е в пъти над стандартното, което се плаща в такива процедури. Най-голямата сума ще бъде насочена към НАП - около 4,5 млн. лв.