Търговският регистър публикува протокола от извънредния конгрес на БФС. Именно той бе една от ябълките на раздора между екипите на Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

Бербатов и щабът му на няколко пъти се усъмниха, че протоколът не е публично достояние, тъй като се правят опити за фалшификацията му.

Документът вече е достъпен за всички желаещи.

Малко след това от щаба на Бербатов коментираха пред www.sportal.bg, че според тях има текстове с “откровено невярно съдържание”.

Ето кои пасажи не отговарят на истината, според екипа на Димитър Бербатов:

„Председателят К. Костадинов нееднократно призова всички присъстващи към момента делегати да се явят при урните за гласуване“.

„Председателят К. Костадинов извърши проверка, като отправи питане дали всички присъстващи делегати са гласували и има ли делегати, които не са го сторили – такива не бяха установени“.

„Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати – 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци – гласуване за президент на БФС – 4 броя)“.

Екипът на Димитър Бербатов твърди, че не е вярно, че председателят на комисията за избор на президент е казал: „необходимият брой гласове за избор на Президент при присъстващи към момента на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един кандидат“.

Също така допълва, че от протокола липсва изказването на Камен Костадинов, че 242 гласа са необходими за вземането на решение.