Президентът на Несебър Недялко Москов коментира случилото се по време на мача с Атлетик (Куклен). Двубоят бе прекратен преди началото на второто полувреме, след като на почивката имаше бити играчи от тима на гостите.

Москов заяви, че пострадали има и от неговия тим и допълни, че шефът на Атлетик (Куклен) е признал вината на тима си и даже се е извинил.

Изявлението на Недялко Москов пред сайта на Несебър:

„През цялото първо полувреме гостите се държаха по безобразен начин – провокация, обиди, лежане по терена. Какви ли не обидни епитети използваха по наш адрес. Стигна се до там, че на полувремето имаше спречкване в съблекалнята. Има ударен техен футболист, има ударен и наш футболист – една от нашите резерви.

Най-интересното е, че техният ръководител дойде и ми се извини. Каза ми, че те са виновни. Каза го и пред съдиите. Ако е мъж, да излезе и да го каже пред всички! Каза, че футболистите му са млади и не се съобразяват!

Аз обаче не разбирам какво се е случило, за да не излязат през второто полувреме. Защото треньорът на Атлетик каза, че иска мачът да продължи, но футболистите не искали. След като е имало ударени играчи – съдиите може да накажат виновните с червени картони и мачът да продължи.

Подозирам, че противникът е бил премиран от трети отбор, в което не намирам нищо лошо. Само че откакто аз съм президент на Несебър от две години, нито един отбор не се е оплакал от нас. Ние предлагаме най-добрите условия, при нас се играе най-лесно. Играем коректно и нито веднъж не е станал и най-малък проблем. Сега обаче се появи такъв казус. Каква е причината?! Нека кажат хората от Куклен.

Техният отбор дойде тук изцяло да провокира. За първи път виждам такова поведение, цялото първо полувреме премина при жестоко напрежение.

Сега изчакваме какво ще опишат съдиите и делегатът на двубоя. Ако има посочени конкретни провинили се футболисти заради спречкването в съблекалнята, ще бъдат наказани от Дисциплинарната комисия. Съдията изчака 15 минути второто полувреме и даде край на мача, което означава служебна победа за нас“.