Старши треньорът на Локомотив София – Стойчо Стоев, коментира победата на своя тим с 2:0 над Пирин (Благоевград) на стадиона в квартал „Надежда“. След мача от 4-ия кръг той коментира и поредните пререкания в „Надежда”, породени от неразбирателство на част от феновете с клубното ръководство.

„Неминуемо е по-спокойно в съблекалнята след победата. Имаше напрежение след последните две загуби. Имаме един основен проблем, който е липсата на увереност. От там започват микс от технически грешки, които нарушават ритъма ни на игра, докато футболистите разберат, че грешки ще има. Важното е по-бързо да ги преодоляват и да се опитват да играят футбол. Грешейки повече в началните минути, става доста сложно за състезателите. Или грешат допълнително, или се поскриват на терена. Трябва ни време и постепенно да се превърнем в отбора, в който ми се иска“, коментира Стоев.

„Виждаха се тези наши слабости. Имаше и доста положителни неща. Не значи, че не съм видял хубави неща. Имаше бързи атаки в дадени моменти, но не се завършиха по най-добрия начин. Може би ще ни трябва повече време, за да изчистим слабостите си“, продължи той.

„При Франса ми харесва, че работи в тренировките сериозно. Има достатъчно самочувствие и увереност, за да е един доста ключов състезател за нашите отбор“, добави опитният специалист.

„Арда вече втора или трета година се е изградил като отбор. Играе добър футбол. Те са много по-напред от нас. Надявам се да се представим достойно и прилично, като вземем поне една точка. Ще е много трудно. Те са добър, грамотен отбор, еднакво умеещ да играе“, коментира Стоев предстоящото гостуване на тима му в Кърджали.

„Напълно е възможно да има нови футболисти. Ръководството знае какъв профил искам. По-трудно е, тъй като финансовите възможности не са ни толкова сериозни и това ни забавя в намирането на тези футболисти“, призна треньорът.

„За инцидента за вас го разбирам. Казах и преди, в тоя спор, война ли е, победители няма да има, страда клубът. За съжаление продължават тези пререкания между ръководства и фенове, за мен е жалко. Аз съм юноша на този клуб и ме боли, когато виждам, че няма разбирателство между страните. Надявам се в един момент да се стигне до компромис и от двете страни. Локомотив не е нито мой, нито на собствениците, нито на феновете. Той е на хората”, завърши Стойчо Стоев.