Скандалният бивш футболист на Левски Хеан Деса обяви окончателното си решение, че се оттегля от футбола. Перуанецът е едва на 28 години, а последният му отбор бе местният Карлос Стайн, с който спечели промоция за елитната дивизия.

Деса обяви решението си чрез социалните мрежи, като държеше да благодари на семейството и на актуалната си половинка за подкрепата.

„Преди всичко искам да благодаря на семейството си за подкрепата, на моята половинка и на клубовете, които се интересуваха от мен. Исках да оставя това съобщение тук, за да ви информирам, че решението ми е да не играя повече футбол. Благодаря за всичко, топчице, ти беше моето всичко, ще ми липсваш. Благодаря за всичко, Господи“, написа 28-годишният Деса.

По време на своята кариера Хеан Деса игра в перуанските Сан Мартин, Алианса Лима, УТС, Спорт Уанкайо, Бинасионал и Карлос Стайн, както и в словашкия Жилина, френския Монпелие и родния Левски.

Деса е оставял почти навсякъде противоречиви спомени заради поведението си извън терена и липсата на елементарна дисциплина. Престоят му в Левски бе абсолютен провал. Той си тръгна сам от клуба, като в началото на 2017 година бе уволнен дисциплинарно заради системно неявяване на работа.