Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

В Левски плановете  са от днес до утре

В Левски плановете са от днес до утре

02-08-2014 Жаклин МИХАЙЛОВ

В Левски треньорската смяна е въпрос на дни. Правят се трескави сондажи за нов треньор, което е сигурна индикация, че дните на испанския специалист Пепе Мурсия са отброени. Така в рамките на два месеца в Левски пак ще сменят първоначалния план. А той бе испанецът да има гарантирана една година за стабилен градеж. Без поставени цели за класиране, само с идеята за изграждане на отбор със сериозен игрови стил. Така бе??е и промоциран Мурсия – човек от най-добрата футболна ??кола в света. Пепе трябва??е да научи Левски на испански. Не език – футбол!
Два официални мача бяха необходими да се разбере, че Пепе Мурсия не е чак толкова добър учител по испански. Неговото присъствие не вещае никаква сериозна промяна, спрямо това, което Левски традиционно демонстрира в последните 6 години. С други думи Мурсия е обречен да стане част от синята посредственост. ?? тези, които го назначиха са в пълното си право да му съкратят срока на годност. Гонзо го каза точно – ние не сме самоубийци да търпим ло??ите резултати. Годината може и да нулева, но не чак дотам, че Левски да се бори да не изпадне. А и какво е нивото на българския футбол, че сините трябва да се примиряват с място в миманса!? ?? допустимо ли е да те бие точно този тим на ЦСКА с такава лекота?

Мурсия ще стане
поредната жертва

на едно и също безумие. Гледаме същото, което вече видяхме при Достанич и Йоканович. С малката разлика, че сърбите по лесно навлякоха синята кожа, с други думи снабдиха се с оправдания. Но и това не ги спаси, защото резултатите им бяха под очакванията. Добри ли бяха, ло??и ли, никой не може обективно да прецени. Поставени в специфичната среда на „Герена”, те изначално нямаха никакъв ??анс. През същата главоблъсканица преминава сега и Мурсия. Опитва се да обяснява рационално в ирационална среда. ?? му предстои бързо да забрави българската авантюра. ?? така трябва, проблемът е най-малко в него.
Смяната на Мурсия въобще не е добра новина за Левски и неговите привърженици. Неговия неуспех да се задържи е поредното доказателство, че ефикасен лек за сините болежки няма. Нещата няма да станат по лесния начин, хей така събужда се Гонзо с мисълта, че ще доведе какъвто и да е испански треньор и всичко ще се развие в благоприятната посока. След ??ест години затъване в калта и с „помощта” на самия гладиатор, няма чудодеен лек. Но и самия Георги ??ванов с цялата му харизма, също е повлечен от центробежните сили. ?? той всяка сутрин застава пред огледалото с въпроса, защо толкова лесно се получава??е във Варна, а е толкова трудно в „Подуене”.

Досега на „Герена”
той свър??и

черната работа на Тодор Батков. Запретна ръкави и в отрицателен срок намали двойно харчовете на клуба. Разкара една дузина хрантутници, които получаваха колкото на едно голямо българско село годи??ните пенсии. ?? това бе стъпка в правилна посока. Без съмнение е коствало на ??ванов много нерви, но за съжаление това мероприятие е лесната част. Трудното тепърва започва. ?? самият ??ванов не е съвсем наясно с истинския мащаб на бедствието. Не е наясно дори какво предстои в обозримо бъдеще. Всичките тези планове за ??кола и за бъдещето са една фикция. Днес е едно, утре е друго. Днес слагаме таван на заплатите, утре го вдигаме двойно. Днес залагаме на младите, утре като дойдат парите, отиваме за скъпи чужденци. А Гонзо така е изчислил нещата, че да работи и днес и утре. С едни мениджъри и със съвсем други мениджъри. ?? ако Батков кара влака, и ако ма??инистът вземат, че го свалят на гарата.
Картината в Левски не е тази привидната, която уж всички виждаме. Около клуба текат процеси, които отново ще променят първоначалния план. Задават се избори и промяна на конфигурацията. Някои хора вече сънуват и бленуват връщане на бял кон. ?? връщане на неограничените възможности. Мога да се обзаложа, че ако през октомври се случи очакваното, през пролетта Левски ще е с най-хубавия сектор А в България. ?? е ясно как ще се случи това.
??во Тонев, чиято оставка като изпълнителен директор вече цяла година стои неприета от Тодор Батков е човекът, от който ще зависи

Близкото бъдеще
на Левски

Тонев определено е приеман за странна птица, но никой не може да отрече няколко съществени неща. С него Левски се приближи максимално близо до върха. Бе буквално на една бебе??ка крачка от златен дубъл през 2013 година. Благодарение на Тонев, или по-точно на хората зад него, Левски бе в цветущо финансово положение. А с пари, както се знае, всичко се постига. Ние, простосмъртните не можем да разберем какво се случва в задкулисието, от което Тонев идва. Но можем да отчетем видимите неща.
??во Тонев е сред малкото, които няма как да бъдат упрекнати в непоследователност. Независимо от обстоятелствата, той се изказва винаги ласкаво за Сираков, нарича Станимир Стоилов най-доброто за Левски, обича Гонзо като роден брат и приема Тодор Батков за даденост с която трябва да се съобразява. Контактът му с феновете е изряден. Каквото им е обещал, го е изпълнил! Поне във видимата част ??во Тонев е безупречен. Сдържан, хладнокръвен, премерен, говорят се какви ли не неща за задкулисните му ма??инации, но както се знае интригите са втората природа на българина.
??во Тонев има още едно важно предимство. Той е единственият човек в последните 10 години, които не е бил прецакан от адвоката. ??ли поне не е признал. А това означава само едно, Тонев намира в себе си мотивация, за да се справи с Тодор Батков и без да го елиминира напълно като фактор.
Въпросът е има ли достатъчно доказателства, че Тонев вече се е рестартирал. ?? какво би го накарало да го направи. Отговорът е виден от километри, нарича се амбиция! Видими действия никакви, но активността му в клуба е абсолютен факт. ?? ролята му при намирането на нов треньор ще е повече от съществена. Което е добра новина за левскарите, защото Тонев е доказал, че разбира от добри треньори. А най-добрия, който Левски може да има в тази ситуация

е Димитър
Димитров – Херо

По ирония на съдбата това, което не стана през май е на път да се осъществи през август. Моментът е повече от удачен – след 14 години една от емблемите на левскарството да се завърне в родния дом. Каквото и да говорим, Херо си е голяма фигура за Левски. ?? дори от морален аспект завръщането му ще е страхотна новина. А със сигурност ползите няма да само от морално естество. Димитров далеч по удачно може да се справи с това толкова невъзможно за изпълнение, избутване на каруцата от калта. Той е способен в кратки срокове да изпълни най-важните неща за един отбор- ясни титуляри и константна игра във възможните граници на модерния футбол. Херо разбира от футболисти, той е професор в тази сложна материя. С тази селекция трудно ще извър??и чудеса, но след зимата ситуацията и с играчите ще е различна.
Другите варианти за треньор оставят Левски в блатото, но това е патент на Батков, а не на Тонев!