Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Съблякоха и Тодор Батков

Съблякоха и Тодор Батков

04-01-2014 Тема спорт

След като му избраха треньор, сега същите му дават тон на селекцията

Желю СТАНКОВ

Дядо Коледа така се натресе на Тодор Батков, че адвокатът наистина трябва много да вярва в добрия белобрад старец, за да спаси собствеността си, наречена ФК Левски. Тези, които го въртят на възможно най-бавния огън, му се представиха като такива, които ще му дават подаръци и той ще е щастлив, че чак ще цъфне и ще върже.
Само че в момента Тодор Батков е като собственик на старичък автомобил ферари, на който добрият старец предложи да поеме издръжката по ремонти, консумативи, горива, че чак се изпъна и за нов гараж.
Само че изведнъж Тодор Батков се оказа без всичките тези неща. Старото ферари си е налице, гаражът е полуразру??ен, колата е раздрънкана, резервоарът е празен, а състезанието си тече. ??нтересното обаче е, че ферарито на Батков не може и няма как да се откаже. ?? ако той не може да си позволи да участва, същите тези са готови да седнат зад волана. Въпросът е на каква цена.
Ето че си дойдохме на думата. Да погледнем само един дребен на пръв поглед детайл. В последните дни на 2013 година Тодор Батков изсъска нещо по адрес на Даниел Боримиров, който единствен смело заяви, че през 2014-а новият собственик на Левски ще се официализира. Адвокатът каза с недомлъвки нещо за укриващ се роднина в Дубай, а няколко дни по-късно някои запалянковци, които са свързвани със същия укриващ се, запла??иха открито Батков, че краят му в Левски ще настъпи, ако Гари Родригес отиде в Разград.
Реално погледнато, Гари Родригес е футболист от категорията „по-добре с него, но и без него е все тая“, ако сините бяха малко от малко подреден клуб. Тодор Батков е наясно, че холандецът нито е такъв любимец на публиката, нито пък е изключителен играч. Гари Родригес е просто повод хората на укриващия се в Дубай да тропнат по масата и да му припомнят, че те са тези, които карат влака на „Герена“.
Същите запалянковци в играта с ферарито го играят механици. Събличайте треньора, изгонете Сираков! Няма проблем, щом и това е част от играта. Сега заповедта е да бъде съблечен Батков.
Механиците, разбира се, работят тогава, когато им се нареди и им се плати. Така е по цял свят в автомобилните състезания. Когато спонсорът не дава пари за части и труд, ремонти не се правят.
Същите запалянковци на практика вече съблякоха Тодор Батков. Само че бавничко, не като Петев. Започнаха го в деня след Петев, когато казаха на собственика, че вече те ще имат дума кой да е треньор на Левски. Как така той ще ги ре??ава еднолично тези неща, след като други му поддържаха ферарито и му наливаха гориво. А сега вече му изкрещяха, че те ще казват кой футболист къде може да бъде продаван. Това вече е пълното събличане, което мина и през етапа със спрения строеж на стадиона.
?? така, в момента Тодор Батков няма пари за заплати, не му дават да продава, за да закърпи положението, и го чакат сам да слезе от ферарито. Защото за Гари Родригес всеки цент над 500 хиляди евро е супер сделка за Левски. Лудогорец вероятно се опитва да помогне на сините по някакъв начин финансово, защото за тези пари ??ампионите могат да си купят футболист, който е два пъти по-добър от Гари Родригес, като се има предвид базата играчи, които са следени от разградските скаути не от вчера и от онзи ден.
А от цялата работа ??во Тонев като ??еф на механиците един ден ще се осъзнае като използван, защото и самият той вероятно е наясно, че някои неща на „Герена“ стават против неговата лична воля. Но на наемниците затова им викат наемници.