Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Тонев преспа и Левски остана без треньор

Тонев преспа и Левски остана без треньор

27-03-2012 Желю СТАНКОВ

Херо отказа на сините, Мъри чака „сериозно предложение“, ??лиан ??лиев чака лятото


В денят след Благовещение ФК Левски предложи работа на треньора, на когото спря работата навръх Гергьовден преди 5 години – Станимир Стоилов.
От тогава насам сините пробваха различни варианти, включително две в едно и три в две като съчетания на различни постове, но експериментите претърпяха пълен провал. Както ЦСКА въртя и сука и се отново почука на вратата на Стойчо Младенов, така и Левски пак се обади на Мъри Стоилов.
Последният опит на „Герена“ се казва Николай Костов – треньор, който дойде със самочуствие на специалист от друга планета, но така и не стана ясно той ли бе??е крив или другите не го разбраха. Той самият не се усеща??е част от магията Левски, това си личе??е и от самолет. Вчера Николай Костов подаде оставка. Според някой пък това му било подсказано, тоест бил е уволнен. След мача с Миньор новият важен човек в Левски ??во Тонев поиска една нощ време и след като се наспи и мине процедурата по сутре??ния тоалет, ще вземе ре??ение. През това време Костов вече духом е бил стопроцентово извън сините.
Официално обаче всичко стана много легално и приятно за всички. В ранния следобед Николай Костов подаде оставка като стар??и треньор на Левски. Нямало резултати, бла-бла и т.н. в този стил. А бе??е ясно, че нито той е влезнал под кожата на футболистите, нито те го приеха като част от съблекалнята, а от отбора на сините не мири??е??е на футбол.
Предстое??е на ??во Тонев да вземе първото си много важно ре??ение като ръководител в Левски. А че той е още зелен за такъв, говори това, че преди няколко дни той анонсира желание да продължи договора на Костов. ?? как така след само една загуба го остави лекомислено да си тръгне и му прие оставката?! Да, ??во Тонев е гол и бос за ръководител на институция като Левски, ако ще да управлява милиарди в тотализатора и да е бил два живота директор в Локомотив София. Сините от „Герена“ са съвсем, съвсем друга бира.
?? така, малко по-късно, някъде от неговата си чужбина Тодор Батков (б. а. засичани са случаи на телефонни интервюта, в които той говори „от чужбина“, а според очевидци е бил в България) обяснява, че Левски ще има нов треньор (остава??е да я карат без треньор) и че рокадата е станала с негово съгласие. Тоест, преди да подаде оставка, Костов е уволнен. ??наче думата „рокада“ си губи смисъла. Но Батков затова си пати и доведе Левски до това положение, защото е изключителен нарцис, достатъчно самовлюбен, че да вмъкне и собствената си персона си при раздялата с Костов. Ако не бе споменал, че всичко се случва с негово съгласие, сигурно тази сутрин няма??е да се съмне, а довечера няма??е да се стъмни.
В този ред на мисли Батков е препоръчал или по-точно консултирал новия си председател на УС ??во Тонев да отправи оферта към Димитър Димитров.
Случаят с Херо обаче е деликатен. На него му предстои последна процедура химиотерапия в Австрия, след което ще бъде ре??ено кога остатъка от тумора в стомаха му да бъде остранен по оперативен начин. Треньорът на Черноморец обяснил това на Тонев, който разбрал, че Херо няма как да приеме дългогоди??ен ангажимент към Левски. Димитров е уведомен, че сините имат афинитет и към Станимир Стоилов и ??лиан ??лиев. Батков научава за това развитие и дава важното си съгласие ??во Тонев да започне да разговаря с Мъри. Адвокатът обаче знае, че тук също материята е деликатна. Той дължи немалка сума на Стоилов от преди??ния му престой на „Герена“, но това е малкия пролем. Големият е, че на опа??ката е и Наско Сираков. ??менно той е едно от условията, които Стоилов поставя на една от масите в бив??ия Буда бар в центъра на София, отстоящ на метри от бив??ият главен офис на Левски на улица „Леге“. Сега заведението се казва „Флайт“ и е съсобственост на ??во Тонев и Петко Димитров.
Там Стоилов и Тонев си говорят „общи неща“ по думите и на двамата. А част от тези общи неща е именно условието Сираков, което само по себе си на първо време означава, че на бюрото си на „Герена“ трябва да изпразни Георги ??ванов.
На практика, ако двете страни си бяха стиснали ръцете още вчера, Левски ще??е е само спортно-технически работодател на Стоилов до края на сезона. Мъри осъди Анортозис да му плаща заплатата, ако подпи??е с някой клуб до края на юни. С две думи, на първо време хасковлията няма??е да тежи финансово на Левски. Но това не е толкова важно, защото нито треньора, нито клуба са опрели до две заплати.
На този етап обаче Батков не е съгласен със завръщането на Наско. Което означава, че в Левски още не е ясно кой какъв и защо такъв е. Подхвърчат някакви информации, че до 2-3 месеца Тодор Батков ще е продал клуба. Ето обаче, че без него важните ре??ения не влизат в сила. ??менно тази неясното около своенравния и непоследователен Батков засега спира Стоилов да даде съгласие да води сините. Двете страни оставят развитието за днес, тоест след ново преспиване. Мъри чака „сериозно предложение“, тоест настоява всичко в клуба като структура да е ясно от кой е собственика, до кой е портиера.
Малко след това и ??лиан ??лиев е отговорил принципно, че преди края на първенството няма как да напусне Берое и е напомнил, че и той има някои „изисквания“, тоест държи на думата си да не работи заедно с Георги ??ванов. Това обаче едва ли стане повод Гонзо сам да преосмисли присъствието си на „Герена“ от този момент нататък.
Накрая ??во Тонев отсече, че оставя всичко за днес, когато ще има ре??ение. Вариантът с тандема Георги ??ванов – Ясен Петров е един от изходите. Нищо, че този филм вече сме го гледали.