Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Трудностите обединиха червения лагер

Трудностите обединиха червения лагер

03-04-2012 Мирослав ВЕЛ??ЧКОВ

Само допреди един месец ЦСКА бе разкъсван от всякакви скандали и вътре??ни борби. Спортен директор срещу треньор. ??грачи срещу спортен директор. ??грачи срещу играчи. Публика срещу ръководство. От всичко това стадионът пустее??е, а играта не върве??е. В резултат мнозина отписаха червените от борбата за първото място, въпреки нело??ият им точков актив. За всички, които обичат ЦСКА реалността не бе никак розова. Разбит отбор, рухнал стадион, странно поведение на ??ефовете... В тази ситуация собствениците направиха най-верния ход откакто, купиха клуба в началото на 2009 година – назначиха Стойчо Младенов. Месец по-късно отборът е най-сериозният претендент за титлата, а картината в Борисовата градина е коренно различна. Не, Стойчо не е магьосник и няма въл??ебна пръчка. Неговите качества обаче са добре известни на всички.
В най-трудния момент той получи помощ от най-неочакваното място - “??ван Асен II” 26. Чиновниците от БФС, вместо да гледат сеира на потъващия червен кораб, се опитаха да го засилят по-бързо към дъното. ?? сгре??иха фатално. ЦСКА отдавна е доказал, че е странен клуб. Когато наглед всичко е наред, хората в него сами си създават проблеми и са способни да превърнат един отбор хегемон в разбита команда.
Когато имат вън??ен враг обаче червените редици се стягат и се превръщат в армия. Младенов започна процеса на обединение като размаха пръст на недоброжелателите. “??ма директива срещу нас”, изригна Екзкекутора. Тази фраза подейства повече на съперниците на ЦСКА и те започнаха да се объркват. Сяка?? му повярваха и започнаха да летят удари към и без това омаломощения отбор. БФС всячески се опитва??е да утежни ситуацията и да поречи на Младенов да сглоби отбор – допингнакзанията, Анеси, Присо... Все ло??ия ЦСКА бе??е виновен за всичко. Бе??е посочван с пръст. Младенов направи така, че публиката да започне да се връща на “Армията”, а босовете от „Титан” му помогнаха, като драстично намалиха цените на билетите. Първоначалните атаки на феновете към собственото ръковдство започнаха да избледняват след като рецидива на БФС мина всякакви граници. След последното безумие, червения лагер вече е горе-долу обединен.
Това което бе??е немислимо преди месец вече почти е факт. Отбор, треньори, ръководство, фенове и клубни легенди са едно цяло... Стадионът за пръв път е собственост на клуба, а и ??колата запчна да се възражда под ръковдството на друга легенда – Спас Джевизов. По стечение на обстояотелствата именно опита на футболния съюз да спре от игра едни футболисти, доведе до израстването на младите Карачанаков, Костов, Грънчов. Ето това се казва вместо да ти избодат очите, да ти изпи??ат веждите. Да видим обаче ще издържи ли ЦСКА. Защото и чужди, а и някои от своите чакат провала във всеки кръг.