Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

„Герена“ - без изменения

„Герена“ - без изменения

07-08-2012 Желю СТАНКОВ

??зведнъж се оказа, че подобрен стадион няма да има, а след Сараево цените на картите остават същите


Покрай всички неприятности, свързани със спортно-техническата част, отпадането на Левски от Сараево ще даде сериозни отражения и в други аспекти. Някак си между другото, ??во Тонев срамежливо подхвърли никак немаловажната новина, че инвестициите в стадиона се отлагат за неопределено време. Помните как същият Тонев преди няколко месеца държе??е във всяко негово интервю да се изкаже по този въпрос. Стадион „Георги Аспарухов“ след няколко години трябва??е да изглежда като английски като за целта секторите щяха да се бутат един по един и да бъдат изграждани нови, в близост до терена.
Лесно е да се изпъне?? да обясни?? как си наместил едни чужди пари и как предварително си нагласил други чужди пари. Тодор Батков поне бе пестелив на такива изказвания, защото парите бяха негови.
Сега обаче е редно също така във всяко интервю Тонев да споменава за провала на този проект със същия плам, с който анонсира??е реконструкциите. А не между другото с половин уста да казва, че инвеститорите чисто и просто ей така се оттеглили.
Така и така финансирането на ФК Левски е твърде неясно за публиката - Батков давал пари, но не се знае какъв процент от бюджета покрива, официалният спонсор ВТБ Кепитъл също дава, но никой не казва колко. А от „Винпром Пещера“ мълчат по въпроса.
Също така е в реда на нещата ??во Тонев да каже в прав текст защо потенциалния инвеститора в строежите се е оттеглил. Световната криза или отпадането от Сараево? Това са версиите. Само, че те ни се струва доста несериозни. Криза има??е и в момента, в който Тонев съобщи за грандиозните планове и промени. А излизането от евротурнирите в най-ранен етап не е прецедент за Левски, по-скоро вече е тенденция. Какво ло??о има да се каже истината, както и да бъде назован инвеститора и изпълнителя. „Главболгарстрой“ ли е, друга компания от този калибър ли е.
Не е сериозна цялата тази работа. Това е Левски, не е Негован. ??ма договори, неустойки и т.н. А се оказа, че чичко-паричко се е разсърдил и си е тръгнал. Ама и той ли е посочен от където трябва? ?? трябва ли изобщо Левски да играе на това грозотилище завинаги? Гри??а Ганчев за едно лято преобрази лове??кия стадион, а „Герена“ си остава в стария соц вид затова, че сините отпаднали от Сараево и някой се разсърдил или незнайно защо.
Друга забележка към синия клуб е негъвкавото поведение относно абонаментните карти. След като Левски напусна Европа още преди отпускарския месец се очаква загуба на интерес от страна на „плаващите“ фенове. Твърдият електорат отдавна си е купил сезонни билети, въпреки че немалка част вече съжаляват за тази инвестиция. Но сега „колебаещите се“ трябва да бъдат привлечени с нови по-ниски цени – нещо, което от „Герена“ не смятат да предприемат като ход. През август има две домакинства, които потенциално няма да привлекат на стадиона пръснатите по морета и планини запалянковци. ?? какво остава тогава като брой мачове за сезонния билет? Затова бе задължително цените на картите да бъдат намалени.
Но какво да се прави, на „Герена“ ръководството е младо и зелено и тепърва има много да учи как да флиртува с феновете. Не с тези, на които си плаща, а с другите – обикновените запалянковци.