Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Любо: Ще има промени в ЦСКА за мача с Арда

Любо: Ще има промени в ЦСКА за мача с Арда

10-04-2021 Тема спорт

Разполагам с достатъчно футболисти и задължително трябва да направя ротация, заяви Ел Голеадор


Пресконференцията на Любо Пенев преди мача с Арда започна с показване на изпълненото обещание, дадено на миналата му среща с медиите – вратата на залата за брифинги бе поправена. „Обещано – изпълнено, така ли беше? Влади (б.а. – пресаташето Владислав Василев) е сериозен. Закъсняхме три минути заради него, но обещаното е изпълнено“, разведри обстановката Пенев, след което отговори на журналистическите въпроси. В един момент обаче разговорът бе прекъснат, защото Ел Голеадор, в типичния си стил, направи забележка на фотограф.

Г-н Пенев, първото ви обещание вече бе спазено. Какво ще бъде второто ви преди сблъсъка с Арда?
- Ако го свързваме с работата, която трябва да извърша като старши треньор, обещанието, което давам, винаги е едно и също – да се работи максимално. Тоест, да се работи по най-добрия начин в полза на отбора и да се постигат най-добрите резултати.
Ще има ли някакво значение фактът, че Арда има 24 часа повече време за подготовка за предстоящия двубой?
- Мисля, че няма да има. Но беше редно двата отбора да имат еднакъв брой дни за почивка, с оглед на това, че едните имаха 2 дни, а другите три. Иначе съм убеден, че няма да има значение, но беше редно календарът да бъде малко по-добре изчистен и подреден. Така го виждам аз и не случайно онзи ден го споделих. Даже и вчера (б.а. – в четвъртък) гледах Локомотив Пловдив срещу Царско село. Ние гостуваме на Царско село другата седмица. Тоест Царско село 10 дни няма да има мач, което за мен не е нормално. Програмата може би трябваше да бъде подредена по различен начин.
Да се върнем на това, което обещахте – че ще има промяна в играта на ЦСКА…
- Казах, че се очаква аз да променя много неща.
Забеляза се една основна промяна – по-голямото желание и агресия. Какво може да се очаква като следваща стъпка в предстоящия мач с Арда?
- Поздравих отбора, а вчера (б.а. – в четвъртък) им казах в съблекалнята, че съм доволен от това, което постигнахме през изтеклата седмица в тренировъчния процес. Разбраха идеите, които имам, както и концепцията – това, какво трябва да се прави на терена във всеки един момент. Ние задължително ще продължим тази линия на работа и на представяне. Аз съм много взискателен и в никакъв случай няма да позволя да се отклоняваме от начертаната посока. Това е, всичко минава през технологично време, в което да се справим и отборът да започне да изглежда така, както аз искам.
Предстоят трима мача за една седмица, при това тежки. Имате ли идея да ротирате състава?
- Най-вероятно ще има промени. Предстои ни последна тренировка… Знам всеки един футболист в какво състояние е и най-вероятно ще има промени. Все пак да не забравяме, че те са продиктувани и от това, че през два-три дни имаме мач. Програмата е доста сгъстена. Също така имаме и хора, висящи с картони. Така че това го имам предвид. Така че ще има промени. Редно е така да бъде, аз така го виждам – че трябва да бъде направено.
Казахте, че целта е купа и титла…
- Купа, титла, Европа (б.а. – Пенев ги изброява и с пръсти). Високи цели, пред ЦСКА, те трябва винаги да са най-високите. Няма да го повтаряме, това е ясно.
Казахте, че ще направите промени по състава. Това означава ли, че полуфиналът реванш срещу Лудогорец е една идея по-приоритетен към момента?
- Всичко е приоритетно за ЦСКА. Имаме достатъчно футболисти и аз трябва да направя тази ротация задължително, мислейки за всичките приоритети. Така трябва да бъде. Момчетата имат сили, подготвени са и очакваме добри резултати.
Притеснява ли ви с нещо Арда, след като съперникът е от първата шестица и е полуфиналист за купата? Или по-скоро противникът трябва да се притеснява от вас?
- Познавам отборите, както и треньорите и футболистите на Арда. Играят много сполучливо, постигнаха доста добри резултати. Не случайно са в горната шестица. Това, разбира се, трябва да се има предвид. Надявам се, че и противниците също се съобразяват с нас. Аз съм реалист и в ситуациите, в които работя с отбора, трябва да знаем силните и слабите страни на съперника. И наред с това да сме наясно и с нашите. Необходимо е да знаем къде можем да бъдем изненадани. Така че предполагам, че всеки ще си заложи на силните козове.
Естетически погледнато – не ви хареса вратата. Има ли нещо друго, което искате да промените?
- Всичко с времето си. На мен залата ми изглежда перфектна. Вие имате ли някакви проблеми? Ако нещо не ви харесва, просто ми кажете. Ще се опитаме… Ако съвпада с политиката на клуба - ок. Но ако не съвпада – отворен съм за диалог.
Каква е ситуацията с част от играчите, които не бяха възстановени – например Пеняранда, който се очакваше всеки момент да е готов?
- Най-вероятно ще остане неготов. И може би няма да вземе участие засега в отбора. Така ми се струва. Имаше контузия, продължи малко по-дълго лечението. Но най-вероятно повече няма да взима участие. Към този момент това е, което мога да ви кажа.