Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Митко към клубовете: Няма място за страх!

Митко към клубовете: Няма място за страх!

28-04-2021 Тема спорт

Смяна на формата сега ще е престъпление срещу футбола

Преди да даде думата за въпроси на журналистите, Димитър Бербатов заяви: „Трябваше да изляза, за да покажа, че съм сериозен в намеренията си. Следим какво се случва, какви неща искат да се прекарат в БФС, да не се провежда конгрес, да не се подават оставки. Клубовете биват заплашвани. Нещо, което е напълно недопустимо. Затова призивът ми към клубовете: Няма място за страх! Промяната е тук, промяната дойде! Ние сме тук! ние сме насреща!“.


Г-н Бербатов, кои клубове ви издигат кандидатурата?
- Ще го разберете в последствие.
Очаквате ли оставки на заседанието на Изпълкома, или част от хората в него да се кандидатират?
- Мисля, че си на заседанието на Изпълкома (б.р. – днес) е правилно да се каже ясно кой си е подал оставка и кой не. Ако трябва Михаил Касабов да попита поименно. За да се знае, а не да си играем на „Познай верния отговор“. Това буди дискусии, които никой не желае.
Бихте ли взели някой от настоящия Изпълком в екипа си?
- Петър Величков е при мен. Гледайки в момента Изпълкома – нека те си решат кой какво е подал, да има морално поведение. Това е свързвано с конгреса. За нашия си Изпълкома, който подготвяме, ще разберете. Казах вече Стилян и Мартин ще са в него.
Откога работите с екипа и стратегия за БФС?
- Работим от дълъг период от време – повече от 6 месеца. Ето моментът дойде.
Говорили ли сте с Борислав Михайлов?
- Не. Защото не намирам смисъл. В случая това е спортна битка, в която ще има победител и губещи. Той е подал оставка, сега е време за нови и свежи хора.
Борислав Михайлов конкурент ли ще ви е? Ако той оттегли оставката си?
- Имах предвид и други кандидати, които са на хоризонта – скрити и открити. В случая с оставката му – мисля си, че ако тръгне да я оттегляна, това няма да бъде морално. На самия конгрес клубовете трябва да я гласуват. Запознати сме, че има опити да се спре подобно гласуване, което е неморално. Подал си оставка – край, приключило. Обществеността търси промяна. Клубовете ще изберат каквото сметнат за добре. Мисля, си че искат тази оставка. Аз съм тук да донеса исканата промяна.
Какво е мнението ви за гласената промяна във формата на първенството и това да няма изпадащ?
- Това е абсурдно и престъпление срещу футбола. Това е престъпление, освен чисто моралната гледна точка, защото при определени индивиди тя липсва. Ако стане, ще е

посегателство
срещу феърплея

До онзи ден протестирахме срещу Суперлигата, защото няма изпадащи, а сега ние сме в подобна ситуация. Това е неприемливо и недопустимо. Споделил съм в УФА за това нещо.

Каква е стратегията да спечелите изборите – Любо Пенев не успя да се пребори. Как ще убедите хората, за да няма гласове срещу 5 кебапчета?
- Чакат ни натоварени дни. Клубовете търсят промяна, ние ще си изложим възгледите. Те ще определят кой да ги представлява. Мисля си, че сме подготвени. Сигналите за нередности са напълно реални. Клубовете не трябва да се страхуват, а да ни уведомяват. Ние сме на тяхна страна. Кой ги заплашва?

мирише ми
на страх

Накрая може и да не спечеля, но няма да правим подмолни неща. Ако има заплашване през определени хора – не го допускайте.

Излязоха информации, че Павел Колев и Тервел Златев ще влязат в екипа ви – истина ли е това?
- Няма нищо вярно в тези информация.
Емил Костадинов и Йордан Лечков не пускат властта…
- Не знам защо е толкова важно да си във властта на БФС? Предполагам, че властта опиянява и дава сила да командориш, да се извяваш като последна инстанция – чисто наш манталитет. Това е мач, който досега не съм играл. Затова искам да имам екип.
Как си представяте присъствието на Стилян и Мартин Петров в Изпълкома?
- Те са съпричастни. Затова бях щастлив, че и тримата трябва да сме в управлението на БФС по футболната част. Какво ще вършат? Ще бъдат в Изпълкома. Аз съм супер щастлив, че ще са до мен.
Настоящето ръководство на БФС бе в основата на най-силния отбор на България, а сега се коментира, че са съсипали футбола. Притеснява ли ви след време да не говорят за вас Стилян и Мартин по същия начин?
- Нормално е този въпрос да ми се върти в главата. Това ще стане ясно, ако ние вземем управлението. Имаме морален кодекс и го спазваме. Като действаме в интерес на футбола, няма да има място за страх.