Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Наско Сираков: Получихме документ от американска институция, което ми вдъхва надежда

Наско Сираков: Получихме документ от американска институция, което ми вдъхва надежда

15-06-2021 Тема спорт

Мъри е готов да се завърне, оставих Диксън сам на медиите, за да го раздърпате като питбули, заяви мажоритарният собственик на клуба

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори преди старта на лятната подготовка на тима. Легендата на сините отговори на най-злободневните въпроси за клуба. Той разкри, че е получил писмо от американска финансова институция за Джоузеф Диксън и сподели, че е провел няколко срещи със Станимир Стоилов.
Г-н Сираков, докъде стигна сделката сновия собственик на Левски?
- До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ми изпратен документ от американска финансова институция. С инвестиции за над 150 милиона долара. Разбира се, че както всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка и се надявам до два-три дни да имаме повече яснота по този въпрос. Разбира се, това не е чак толкова голям проблем, а по-важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и в частност за първия отбор, да бъдат приети и да бъдат заложени в договора, който се прави в момента.
Кой ще е треньор на Левски? Може ли това да е Станимир Стоилов, ако сте се срещали с него? С какъв състав ще започне подготовка отборът?
- Това е едно от нещата, които вълнуват феновете. Да, срещал съм се с Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в Левски, ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е той да иска да има ясен хоризонт пред отбора и да знае условията, в които ще работи. Нямам предвид финансови. Не съм изгубил надежда, че нещата ще се случат и ако се случат, имаме готовност за селекция и най-вече за треньор.
Ако не се случи желаната от вас инвестиция от Джоузеф Диксън и той не е новият собственик на Левски, имате ли План Б?
- Разбира се, че имаме. При всички положениятой се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да си го причиня и на себе си, да се стига до ситуации буквално да лъжем футболистите, хората от администрацията и треньорите от школата. В близките десет дни ще имаме подписани един или два рекламни и спонсорски договори.
Споменаваше се за сума от 3-3,5 милиона долара, които вие чакате, ако Джоузеф Диксън дойде в клуба. Съществува ли този вариант, или трябва сделката да бъде завършена?
- Не са само тези пари, които чакаме. Това е първоначална вноска или старт, ако трябва да бъда по-точен. Имам договорка с него за определени суми, които регулярно да бъдат превеждани на клуба.
Ако не се случи сделката с Джоузеф Диксън, отпада ли вариантът Станимир Стоилов?
- По-трудно ще е, защото тогава приоритети на клуба ще са други.
Каква сума трябва спешно на Левски, за да стартира сезона? Може ли да кажете какво означава, че сте под тежък мониторинг от БФС?
- Получихме преди 20 дни лиценз и от тази гледна точка нямаме проблем. Според мен всеки един отбор в България трябва да бъде под сериозен мониторинг. Убеден съм, че Левски е най-изрядният клуб – документално.Тези пари, които трябва да дойдат първоначално, ще ни позволят спокойно да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона без проблеми и да направим селекция.
Каква е причината да не присъствате на пресконференцията заедно с Джоузеф Диксън?
- Оставих го на вас сам, за да го раздърпате като питбули.
Тук са братя Цоневи, ще им предложите ли нови договори?
- Разбира се. Те са от хората, които държим да останат в клуба. Не само заради футболните им качества, а и застрахотния морал, който показаха през цялата година.
Може ли да възобновите инициативите за членските и абонаментните карти за феновете?
- Според мен кампанията с членските карти замря поради обективна причина – пандемията. При всички положения ще явъзобновим и ще пътуваме по градовете. Доколкото знам, с абонаментните карти стартираме от утре (б.а. днес).
Какво ви кара да вярвате, че Диксън реално може да донесе парите, които е обещал?
- Документът, който получихме в клуба. До сряда може би ще имаме 100 процента гаранция. Това ми дава надежда. Според мен американска банкова институция не дава така гаранция.
Джоузеф Диксън каза, че иска да строи стадион и мол. Има ли комуникация с властите относно собствеността на стадион „Георги Аспарухов“? Може ли, ако не се получат нещата, да се стигне до разваляне на сделката?
- Запознат е с абсолютно цялостната картинка. Затова изявихме желание и бяхме вкарани в плана за концесии за тази година. Не вярвам институция в България да откаже инвестиции в такъв размер.
Има ли възможност Левски да не започне сезона в елита?
- Не.
Защо Валери Божинов, който е без договор, тренира с отбора?
- Валери помоли да започне подготовка. Явно е решил да продължи кариерата си.Неговото желание и това, че искаше да помогне на Левски, му е позволено да започне подготовка.